Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 80 (7692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fauna Bucovinei

Momentul în care o vulpe își marchează teritoriul, surprins în imagini video la Brodina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroasele animalele care trăiesc în pădurile Bucovinei continuă să trezească interes în toată țara, mai ales de când Romsilva a decis să facă publice imaginile foto și video surprinse în zonele pe care le administrează.

Una dintre cele mai recente astfel de imagini sunt cele de pe o cameră de monitorizare, în care o vulpe dintr-o pădure din Brodina a fost surprinsă în momentul în care își marchează teritoriul.

„Una din camerele de monitorizare, amplasată de colegii de la Romsilva Ocolul Silvic Brodina la un punct de hrană pentru animalele sălbatice, a surprins o scenă inedită: o vulpe care își marchează teritoriul. Se știe că locurile de adăpat, hrănitoarele, potecile și “aglomerațiile” în general sunt marcate de absolut toate speciile care trec pe acolo, iar vulpița din video o face cu glandele sebacee de la nivelul maxilarului și al mandibulei”, au explicat specialiștii Romsilva, pe pagina RNP.

Vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viață, puii însoțesc părinții la vânătoare.

Vulpile vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza.

Romsilva - Directia Silvică Suceava, din care face parte și Ocolul Silvic Brodina, administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 340.500 de hectare, din care peste 272.400 de hectare păduri de stat.

Conform specialiștilor, există 12 specii recunoscute care fac parte din genul Vulpes, iar acestea prezintă o serie de curiozități interesante:

• Deseori, vulpile ucid mai mult decât pot mânca, în general consumând în jur de 1 kg de mâncare pe zi. Își îngroapă mâncarea rămasă și se întorc să mănânce din ea la următoarea masă.

• Fură vizuinile bursucilor stropind cu urina la intrare. Bursucul, fiind un animal curat, își părăsește vizuina.

• Vulpile sunt singurele canide care vânează rozătoare pândindu-le și prinzându-le dintr-un salt, în aceeași manieră ca felinele sălbatice.

• Vulpile pot răspândi câteva boli foarte grave, inclusiv turbarea. Deși, în cele mai multe cazuri, animalele afectate sunt cele care intră în contact direct cu vulpea, bolile pot fi transmise omului, fie în mod direct (prin mușcătură), fie în mod indirect (prin intermediul păsărilor care trăiesc în ogradă).

• Vulpea poate să atingă și viteza de 50 km pe oră, iar pe distanțe scurte de până la 200 de metri, o vulpe aleargă mai repede decât un iepure de câmp!

• Vulpile sunt singura specie canină capabilă să-și retragă ghearele asemeni pisicilor. În plus, pupilele lor sunt verticale, ca ale pisicilor, nu rotunjite ca ale câinilor.

• Vulpile nu mestecă hrana. În schimb, ele se folosesc de canini ca să sfâșie carnea în bucăți ușor de înghițit.

• Se folosesc de coadă pe timpul iernii și pentru a-și șterge urmele pe zăpadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Momentul în care o vulpe își marchează teritoriul, surprins în imagini video la Brodina.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Momentul în care o vulpe își marchează teritoriul, surprins în imagini video la Brodina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei