Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 80 (7692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenții de urgență

CJ Suceava a aprobat preluarea terenului din Câmpulung Moldovenesc pe care va fi amenajat punctul de operare aeromedical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava s-a întrunit, luni, în ședință extraordinară pentru a aproba preluarea terenului din Câmpulung Moldovenesc pe care va fi amenajat punctul de operare aeromedical ce va fi deservit de un elicopter SMURD. Preluarea terenului, cu o suprafață de 3.517 mp, a fost aprobată cu unanimitate de voturi. În cadrul ședinței, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că locația acestui punct de operare aeromedical a fost stabilită împreună cu specialiști ai Ministerului Afacerilor Interne. Flutur a amintit că recent, MAI a transmis Consiliului Județean o adresă prin care informa în mod oficial că județul Suceava va primi un elicopter SMURD pentru zona montană. „Au fost specialiști la fața locului, s-au făcut mai multe analize și s-a convenit să facem o investiție și investiția va trebui făcută de către Consiliul Județean, undeva în centrul de greutate al zonei montane a județului. Și noi am optat pentru Câmpulung Moldovenesc, împreună cu specialiștii de la MAI, cu comandorul care a fost trimis aici de către minister. S-a ținut cont de mai multe lucruri, Câmpulung Moldovenesc fiind undeva la jumătatea distanței dintre zona Dornelor și zona Humorului, zona Rădăuți, Brodina, Falcău”, a explicat Gheorghe Flutur. El a spus că locația în care se va amenaja acest punct aeromedical se află pe malul râului Moldova, în apropierea sediului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, la trei minute distanță de Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc.

Flutur a mai declarat că instituția pe care o conduce va începe procedurile pentru amenajarea locației, respectiv împrejmuire, construcția unui hangar și a altor dependințe pentru elicopterul SMURD. „Am înțeles că au fost întrebări de ce la Câmpulung Moldovenesc? Și spun din nou, pentru că s-a avut în vedere zona de interferență și de la Târgu Mureș, care poate acoperi zona montană inclusiv până la Vatra Dornei, dar mai mult ca sigur că această zonă va fi acoperită de elicopterul nostru de la Câmpulung. De asemenea, s-a luat în calcul zona de interferență a Clujului, care are un astfel de elicopter și atunci, în interiorul județului Suceava, pentru timp de reacție cel mai eficient am ales acest loc”, a mai spus șeful administrației județene.

El a precizat că specialiștii MAI au analizat și alte locații, cum ar fi zona Gura Humorului, respectiv fosta unitate militară de la Păltinoasa, însă în cele din urmă s-a stabilit că locul optim pentru elicopterul SMURD este la Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a aprobat preluarea terenului din Câmpulung Moldovenesc pe care va fi amenajat punctul de operare aeromedical.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ Suceava a aprobat preluarea terenului din Câmpulung Moldovenesc pe care va fi amenajat punctul de operare aeromedical5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei