Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 80 (7692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Bejinariu îi cere ministrului Sănătății să spună clar când va fi plătit personalul din centrele de vaccinare Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu îi solicită ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să spună în mod clar când va fi plătit personalul din centrele de vaccinare Covid. Eugen Bejinariu i-a adresat o întrebare pe această temă ministrului Voiculescu, în care îi atrage atenția acestuia că plata personalului medical din aceste centre a fost întârziată mai bine de trei luni. Bejinariu a spus că pe 16 martie 2021, Vlad Voiculescu a răspuns arogant și iresponsabil somațiilor publice, adresate inclusiv de către premierul României, Florin Cîțu, spunând că personalul medical din centrele de vaccinare nu a primit banii cuveniți legal pentru această activitate „din cauza unui funcționar public din Ministerul Sănătății”, precizând ca ”acestea nu sunt lucruri pe care le face ministrul”.

„Cetățenii județului Suceava, pe care îi reprezint în Parlamentul României, au trăit cea mai cumplită experiență a pandemiei. Medicii din județul Suceava, pe care îi reprezint de asemenea, sunt de mai bine de un an suprasolicitați, epuizați și văduviți de resurse elementare pentru a-și face în continuare datoria. Personalul medical din centrul de vaccinare al Spitalului Municipal Rădăuți, alături de toți cei implicați în eforturile campaniei de vaccinare, așteaptă în continuare banii pe care acum o lună ați promis public că îi vor primi în câteva zile”, a declarat Eugen Bejinariu. El i-a solicitat lui Vlad Voiculescu să spună ce măsuri concrete a dispus astfel încât plățile datorate către personalul medical din centrele de vaccinare să se efectueze rapid și ritmic, precum și care sunt datele concrete la care își vor primi banii atât personalul medical din centrul spitalului Rădăuți, cât și al celorlalte centre din județul Suceava. În același timp, deputatul PSD de Suceava vrea să afle ce măsuri a luat ministrul Sănătății pentru ca aceste întârzieri să nu se repete în lunile viitoare, dar și pentru ca persoanele din subordine „să învețe rigoarea profesională” și să fie trase la răspundere pentru „greșeala” de a întârzia plățile către mii de cadre medicale, timp de mai bine de trei luni.

Eugen Bejinariu l-a întrebat pe ministrul Voiculescu și despre modul în care este corelat graficul etapelor de vaccinare a populației cu graficul plăților către personalul medical din centrele de vaccinare, ca timp și resurse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu îi cere ministrului Sănătății să spună clar când va fi plătit personalul din centrele de vaccinare Covid.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bejinariu îi cere ministrului Sănătății să spună clar când va fi plătit personalul din centrele de vaccinare Covid1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei