Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2020 - Anul XXV, nr. 295 (7600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna Via Transilvanica - Cu rucsacu-n spate prin Bucovina

Adoptă kilometri pe Via Transilvanica din Bucovina!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partenerii noștri în cadrul Săptămâna Via Transilvanica - Bucovina, Asociația Tășuleasa Social, au anunțat ieri pe rețeaua de socializare Facebook o campanie de adopție a kilometrilor din traseul care străbate județul Suceava!

„Păzitorii drumului” pot fi familii, organizații, companii mici sau mari, ocoale silvice din zonă, oameni de pe traseu sau, completează cei de la Tășuleasa Social, “oameni care sunt des pe coclauri”.

Se pot adopta minimum 5 kilometri, maximum 40 de kilometri.

În județul vecin, la Bistrița-Năsăud, adopția de kilometri pe Via Transilvanica “a funcționat admirabil”, spun cei de la Tășuleasa, sperând ca lucrurile să stea la fel și la Suceava.

 

“Cine vrea să ia în grijă Via Transilvanica din Bucovina?

„Oricât de măreț ar fi proiectul Via Transilvanica, oricât de bine l-am face noi și oricât de frumoase sunt locurile prin care trece, nu este de-ajuns, este doar jumătate din ceea ce s-a făcut până acum. Cei care o străbat, cei care oferă ospitalitate, comunitățile prin care trece și cei ce au grijă de traseu fac cealaltă jumătate a acestuia și fac ca acest proiect să funcționeze”, își încep mesajul cei de la Tășuleasa Social.

 

Primele două rute sunt deja adoptate. Mai rămân aproximativ 100 de kilometri

Primii care au adoptat deja o porțiune din traseul de 136 de kilometri, care pleacă de la Putna și iese din județ pe la Poiana Stampei, sunt reprezentanţii companiei Egger, care sunt și partener principal pe Via Transilvanica Bucovina.

Adopția nu a fost una doar declarativă, de formă, arată cei de la Tășuleasa Social,  decizia fiind luată după ce, inițial, “la Egger s-a format o echipă care a luat la pas Via Transilvanica și a analizat temeinic dacă se pot înhăma și în rolul de părinți de drum”.

Astfel, de la Putna la Sucevița și mai departe până la Vatra Moldoviței (primele două etape ale traseului) traseul este adoptat de către cei de la Egger, însă pe etapa Bucovina rămân alți 100 de kilometri, liberi spre a fi luați în grijă de către doritori.

 

Ce ai de făcut dacă adopți kilometri pe Via Transilvanica

În cazul în care vrei să te implici în această campanie, e important să știi și ce sarcini îți revin.

Iar reprezentanții Tășuleasa Social explică care sunt responsabilitățile celor care iau în grijă porțiuni din ”drumul care unește”.

Conform contractului de adopție, sarcinile unui părinte adoptiv sunt următoarele:

• să efectueze vizite pe traseul “adoptat” de câte ori este necesar sau cel puțin o dată pe lună

• să efectueze activități de ecologizare pe traseul “adoptat” de câte ori este necesar sau cel puțin o dată pe lună

• să raporteze “Beneficiarului” și autorităților locale diversele stricăciuni ce survin pe traseu (fie la marcaje, fie la traseul în sine/cărare sau la borne)

• să mențină o relație amiabilă, bazată pe buna credință cu autoritatea locală în ceea ce privește orice temă legată de traseul Via Transilvanica (vizite turiști, împiedicare de folosință, stricăciuni, recuperare costuri reparații etc.)

• să se implice împreună cu autoritatea locală sau cu “Beneficiarul” la eventualele reparații pe traseu sau ecologizări

• să interacționeze periodic cu comunitatea locală, cu scopul de a identifica oportunități pe care le poate oferi comunitatea/traseul pe porțiunea adoptată și să informeze “Beneficiarul” despre acestea

• cel puțin o dată pe an se va raporta “Beneficiarului” starea de fapt a traseului “adoptat” și a problemelor de interes general cu care acesta se confruntă.

 

Te-ai hotărât? Uite ce ai de făcut!

Dacă ești hotărât să te implici în această campanie, în primul rând felicitări, faci o treabă minunată pentru buna funcționare a acestui proiect.

Uite ce ai de făcut! Explică chiar cei de la Tășuleasa Social: “Scrie o scrisoare de intenție la asociatia@tasuleasasocial.ro și vă promitem că vom analiza cu cea mai mare atenție cine ar putea să fie cel mai potrivit acestui rol, pentru draga noastră Bucovină”, cu precizarea ca e-mailurile să fie trimise până cel târziu vineri, 18 decembrie 2020.

Foto: suceava.club

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adoptă kilometri pe Via Transilvanica din Bucovina!.
 Vizualizări articol: 1776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adoptă kilometri pe Via Transilvanica din Bucovina!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei