Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2020 - Anul XXV, nr. 295 (7600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violență în familie

Bărbat arestat preventiv pentru 30 de zile, după nerespectarea unui ordin de protecție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violența în familie rămâne unul dintre fenomenele cu care polițiștii se confruntă frecvent, emiterea unor ordine de protecție provizorii fiind instrumentul de intervenție directă a oamenilor legii pentru garantarea siguranței și drepturilor victimei.

În cursul zilei de duminică polițiștii au adus liniștea în trei familii confruntate cu acest fenomen, după ce au emis două ordine provizorii de protecție și s-au confruntat cu o încălcare a unui ordin de protecție consfințit de către judecător, în acest caz autorul ajungând în spatele gratiilor.

Cu două astfel de cazuri de violență, cauzate și de această dată de conflicte preexistente și de consumul excesiv de alcool, s-au confruntat polițiști din Adâncata și Burdujeni, care au emis ordine de protecție provizorii pe numele autorilor.

Astfel, în jurul orei 16.00, lucrătorii Secției de Poliție Adâncata au fost sesizați de către o femeie de 52 ani, din sat Mitocași, comuna Mitocu Dragomirnei, despre faptul că a fost agresată de către soțul ei în vârstă de 52 ani.

Cercetările au arătat faptul că în urmă cu un sfert de oră, bărbatul aflat în stare de ebrietate a început să provoace scandal, a spart geamul de la ușa de la baie și a lovit-o pe soție cu palma peste față. În completarea formularului de evaluare a riscului s-a stabilit, în urma audierii celor doi soți, că există risc iminent de victimizare a femeii. Pe numele soțului violent a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”violență în familie”, iar față de același bărbat, începând cu ora 19.00, a fost emis ordinul de protecție provizoriu, care a fost pus în executare.

Polițiștii l-au condus pe bărbatul de 52 de ani spre locul unde a declarat că va locui în perioada următoare, dar pe drum acesta a spus că dorește să se interneze în spital, pentru o cură de dezalcoolizare, astfel încât a fost transportat de polițiști la spital.          

Câteva ore mai târziu, polițiștii din Burdujeni au fost sesizați de către o localnică de 31 de ani că a fost lovită de soț. Patrula ajunsă la domiciliul soților a constatat că cei doi avuseseră un conflict din cauza consumului peste măsură de alcool al bărbatului, motiv pentru care acesta i-a dat câteva palme peste față femeii. Întru-un exces de furie soțul în vârstă de 39 de ani a lovit-o cu palma și pe fiica acestuia, în vârstă de 9 ani. Femeia a fost supusă formularului de evaluare, rezultând că există risc iminent pentru sănătatea și integritatea acesteia, fiind emis astfel un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile. Un dosar penal pentru ”violență în familie” a fost emis pe numele agresorului, care nu a vrut să comenteze în fața polițiștilor despre ceea ce se întâmplase, declarând doar că se va muta la părinții săi, în cartierul George Enescu, pe perioada ordinului de protecție provizoriu.

 

Încălcarea unui ordin de restricție i-a adus unui bărbat 30 de zile de arest preventiv

Sesizarea unei femei de 68 de ani, din comuna Zvoriștea, în cursul serii de duminică, despre faptul că a fost lovită în locuința ei de către fiul său, pe numele căruia exista un ordin de protecție consfințit de judecătorii unei instanțe de judecată, i-a pus în alertă pe polițiștii Secției Rurale de Poliție Adâncata.

Polițiștii au constatat că Mugurel Strugariu, fiul de 43 de ani al femeii, venise la locuința acesteia în stare de ebrietate și o lovise cu palma peste față, încălcând astfel ordinul de protecție emis de instanță pe numele lui. Cu toate că prin sentința civilă a Judecătoriei Suceava fusese emis un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuința mamei sale și păstrarea unei distanțe de 200 de metri față de aceasta până la 21 februarie 2021, bărbatul a fost identificat de polițiști în locuință. În aceste condiții, Mugurel Strugariu a fost ridicat de polițiști și încarcerat în arestul IPJ Suceava la puțin după ora 24.00 a nopții de duminică spre luni. Pe numele său a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie”, ,,încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție...”, ”amenințări” și ”distrugere”. Pe numele său a fost propusă arestarea preventivă, iar în cursul după-amiezii de ieri magistrații Judecătoriei Suceava au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă de 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat arestat preventiv pentru 30 de zile, după nerespectarea unui ordin de protecție.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbat arestat preventiv pentru 30 de zile, după nerespectarea unui ordin de protecție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei