Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2020 - Anul XXV, nr. 295 (7600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

O sală de sport şi o creşă sunt investiţiile care vor demara anul viitor la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a obţinut acordul deliberativului local pentru două investiţii care vor fi demarate în anul 2021. Este vorba despre construirea din fonduri ale bugetului local a unei creşe, pe strada Nicolae Beldiceanu, în curtea cantinei Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, şi a unei săli de sport în curtea Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu”. Recent, Consiliul Local Fălticeni a aprobat indicatorii tehnico-economici şi devizele generale pentru cele două investiţii.

Creşa de pe strada Nicolae Beldiceanu se va construi pe un teren folosit în prezent de administraţia locală pentru depozitarea materialului antiderapant utilizat pentru combaterea poleiului pe străzile din municipiu.

„Ne-am gândit la acest spaţiu având în vedere că este foarte apropiat de Grădiniţa cu Program Prelungit <Pinocchio>. Această creşă va trebui să fie gestionată administrativ de o instituţie şcolară, iar cea mai apropiată este Grădiniţa <Pinocchio>. Există cale de acces, utilităţile sunt ieftine pentru că există deja pe această proprietate. Investiţia se va derula pe durata a doi ani. Probabil la sfârşitul anului 2022, această creşă va fi pusă la dispoziţia celor care au nevoie. Vor fi opt grupe de câte zece locuri”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Valoarea estimată a investiţiei este de 2,6 milioane de lei.

La Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” va fi construită o nouă sală de sport, în prelungirea terenului de sport, vechea sală de sport urmând a fi demolată.

„Actuală sală de sport este mică pentru nevoile şcolii. Aici studiază circa 800 de elevi şi două clase nu pot face orele de educaţie fizică simultan, în ciuda modificărilor din orar. Se impune construirea unei săli noi care va rezolva şi o problemă complementară, cea a amplasării centralei termice, care în prezent este în aceeaşi incintă cu sala de sport. Astfel va fi rezolvată şi problema autorizaţiei ISU pe care şcoala trebuie să o obţină pentru funcţionarea sălii de sport. Va fi o sală de sport aproape identică cu cele pe care le-am construit în ultimii ani la şcolile gimnaziale <Alexandru Ioan Cuza> şi <Ioan Ciurea>, o sală de sport modernă, cu toate dotările necesare”, a spus primarul Cătălin Coman.

Valoarea estimată a investiţiei este de 2,39 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sală de sport şi o creşă sunt investiţiile care vor demara anul viitor la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O sală de sport şi o creşă sunt investiţiile care vor demara anul viitor la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei