Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2020 - Anul XXV, nr. 291 (7596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Disperarea unei mame

Matei suferă de o boală rară, aceeași care i-a ucis surioara la numai 8 luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copilul unor tineri suceveni riscă să aibă aceeași soartă tristă ca și surioara sa, dacă nu va beneficia de ajutor pentru a i se face transplant de măduvă.

Matei este un bebeluș simpatic, care gângurește vrute și nevrute, atunci când nu plânge din cauza febrei sau a altor neplăceri pe care nu le poate împărtăși cu noi pentru că nu știe cum. Pe 15 decembrie va împlini un an și șapte luni.

Din păcate, viața sa și a mamei sale a însemnat mai mult stat prin spitale, pentru că de un an și jumătate se luptă cu o boală rară, cu evoluție rapidă, care i-a ucis surioara Sabina Maia, pe când ea avea doar 8 luni şi 5 zile.

Complicatul nume al bolii - limfo histiocitoza hemafagocitară - ascunde încă multe necunoscute și pentru specialiști, iar tratamentele urmate în România, de la o vârstă fragedă, au reușit să o încetinească, dar nu să o stopeze.

Tocmai de aceea părinții lui Matei vor să meargă cu el la o clinică din Italia, unde să i se administreze tratamente noi sau, dacă doctorii o vor considera de cuviință, chiar și un transplant de măduvă osoasă.

“Matei s-a născut în mai, iar din iunie stăm mai mult prin spitale, cu câteva mici pauze în care am ajuns acasă. Am mai avut un copil înainte, o fetiță, Sabina Maia, pe care am pierdut-o la 8 luni şi 5 zile, tot de limfo histiocitoza hemafagocitară. Știind de problemă, lui Matei i-a făcut analize de la naștere – au fost bune. Le-am repetat la trei săptămâni, tot nimic, am zis că poate am scăpat și e bine. Dar ulterior, când a început să facă febră, am știut că trebuie să înceapă tratamentele… Este o boală galopantă, la care nu fac față mulți copii, dar Matei a ajuns să aibă dublul vârstei surorii lui, ceea ce îmi dă speranțe. Este de datoria mea ca părinte să îl duc unde e cel mai bine pentru el, de asta am căutat și am găsit o clinică în Italia, unde ne-am putea descurca să stăm cât timp i se fac din nou analizele și doctorii decid ce se poate face pentru el. Din ce mi s-a spus și părinții pot fi donatori, dacă se ajunge la transplant. Dar totul costă și nu puțin...”, spune Mirela-Elena Dobrea, care trebuie să fie permanent lângă copil, încât nu a mai putut lucra, în vreme ce soțul lucrează pe autobuz, în transportul public din Suceava, pentru a-și întreține familia greu încercată de crunta boală.

Cei care vor să-l ajute pe Matei și să le fie alături tinerilor suceveni care luptă pentru salvarea unicului lor copil o pot face prin donații în contul mamei, Dobrea Mirela – Elena, deschis la Banca Transilvania:

cont curent Euro – IBAN RO21BTRLEURCRT0579362501

cont curent RON - IBAN RO71BTRLRONCRT0579362501

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Matei suferă de o boală rară, aceeași care i-a ucis surioara la numai 8 luni.
 Vizualizări articol: 2697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Matei suferă de o boală rară, aceeași care i-a ucis surioara la numai 8 luni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei