Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2020 - Anul XXV, nr. 291 (7596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect turistic

Ioan Balan anunță că ”Ruta culturală a bisericilor din lemn” va avea 16 obiective în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că strategia națională în domeniul turismului va ajuta dezvoltarea turismului din Bucovina. În acest sens, parlamentarul sucevean s-a adresat ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, de la care vrea să afle mai multe informații referitoare la anumiți indicatori valabili pentru județul Suceava.

”Strategia națională pentru turism este un document deosebit de important care permite României ca începând cu anul viitor să demareze un amplu program de investiții și de susținere a dezvoltării sectorului turistic din România. Deși documentul a fost finalizat și nu a fost încă făcut public, potrivit comunicărilor oficiale ale ministerului, a fost deja lansată <Ruta culturală a bisericilor din lemn>, dintre care 16 obiective se află în județul Suceava”, a spus Ioan Balan.

Deputatul liberal a mai arătat că acest sector deosebit de puternic afectat de pandemia Covid-19 se va revigora în scurt timp, iar potențialul turistic al Bucovinei va fi pus în valoare cu ajutorul unor măsuri/scheme de ajutor/investiții puternice, în vederea recuperării tuturor pierderilor în perioada post-pandemie și în scopul dezvoltării.

Ioan Balan a mai amintit că Guvernul PNL a reușit într-un timp atât de scurt să definească prioritățile investiționale pe termen mediu finanțate atât din fonduri europene nerambursabile (PNRR și programele operaționale sectoriale), cât și de la bugetul de stat.

”Ce strategii/măsuri/rute turistice v-ați propus să susțineți financiar/investițional pentru dezvoltarea turismului bucovinean? În condițiile în care aveți în intenție să reînființați birourile turistice ale României în străinătate, vă rog să precizați ce mecanisme de promovare a turismului românesc aveți în vedere, în condițiile în care în perioada anterioară pandemiei turismul bucovinean cunoscuse o creștere fără precedent a numărului de turiști străini”, sunt aspecte pe care deputatul sucevean le dorește lămurite de ministrul Virgil Popescu.

De asemenea, Ioan Balan vrea să afle prin ce mecanisme instituționale/financiare va fi susținut învățământul profesional dual în turism, în scopul creșterii calificărilor personalului angajat în turism, respectiv administrator de pensiune turistică, recepționer, camerist, director de hotel, somelier, ghizi de turism, director de agenție de turism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan anunță că ”Ruta culturală a bisericilor din lemn” va avea 16 obiective în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ioan Balan anunță că ”Ruta culturală a bisericilor din lemn” va avea 16 obiective în județul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei