Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2020 - Anul XXV, nr. 273 (7578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Palatul de Justiție

Avocați stagiari suceveni au protestat față de subiectele de la definitivat, ”ilogice și fără sens”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de avocați suceveni stagiari a protestat, marți seară, în fața sediului Palatului de Justiție Suceava, nemulțumiți de faptul că la examenul de definitivat în avocatură din acest an s-au dat ”subiecte imposibil de abordat, lipsite de coerență și interpretabile”.

Protestul vizează Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA), iar nemulțumirea vine de la avocați din mai multe zone ale țării, proteste similare având loc marți seară, de la 19.00, și în alte orașe.

Avocații reclamă că este vorba de o bătaie de joc față de ei, de o piedică pusă carierei lor, de pierderea unui an din cariera profesională pentru care se pregătesc.

Avocata Loredana Naida ne-a declarat că examenul din acest an a avut multe puncte imposibil de abordat, astfel că în loc de o rată de promovare de peste 90%, cum era în anii trecuți, acum avocații stagiari se așteaptă la o rată de succes de maxim 20%.

Avocații stagiari au contestat deja examenul, însă nu cer repetarea lui, ci doar admiterea faptului că o parte din subiecte au răspunsuri ilogice și fără sens și scoaterea lor din grila de punctaj.

Tinerii avocați stagiari au fost susținuți la protestul de marți seară și de cunoscutul avocat Dragoș Bujorean, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Avocații stagiari au afișat mesaje cu următorul conținut: ”Stop abuzurilor la definitivat”, ”INPPA tăcerea NU este un răspuns corect”, ”V-ați bătut joc de noi!”.

Sunt și judecători care au reacționat deja și care le-au dat dreptate avocaților stagiari.

Judecătoarea Roxana Dan, șefa Secției Civile de la Judecătoria Cluj-Napoca, cadru universitar la materia procedură penală, a scris pe pagina sa de facebook că unele subiecte au răspunsuri ilogice, fără sens și extrem de discutabile.

”Le-am citit și eu, mai ales pe cele de la drept civil și procesual civil. După 9 ani de practică și multă teorie, pentru că predau atât la facultate procedura civilă și îmi scriu și teza în drept civil, trebuie să vă mărturisesc că abia am reușit să mă concentrez să înțeleg unele spețe. Răspunsuri ilogice, fără sens și extrem de discutabile.  Îmi pare rău pentru foștii mei studenți că trebuie să treacă prin asta”, a opinat judecătorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocați stagiari suceveni au protestat față de subiectele de la definitivat, ”ilogice și fără sens”.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Avocați stagiari suceveni au protestat față de subiectele de la definitivat, ”ilogice și fără sens”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei