Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2020 - Anul XXV, nr. 252 (7557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Controale intense

Polițiștii au dat aproape 200 de amenzi, pentru lipsa măștii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de polițiști au fost angrenați, pe parcursul zilei de vineri, într-o acțiune de control cu efective sporite în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic, pe tema cea mai acută din această perioadă, respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunii au fost verificate 118 societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații. Echipajele au verificat portul măștii de protecție în mai mult de100 de mijloace de transport.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 192 de amenzi, în valoare de peste 23.000 de lei, toate la Legea 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a transmis următorul mesaj:

”Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă. Reamintim astfel că, prin Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru unele localităţi s-au pus în aplicare mai multe măsuri în domeniul sănătăţii publice, printre care și obligaţia de purtare a măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise.

Pentru nerespectarea acestor măsuri individuale de protecţie a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, limitele amenzilor ce pot fi aplicate sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei”.

El a subliniat că totuși polițiștii nu au ca prioritate amendarea, ci de a veghea la respectarea legii și de a le explica oamenilor necesitatea adoptării tuturor normelor de protecţie sanitară. Raportat la numărul de oameni care au acționat, se poate observa că numărul de sancțiuni nu este totuși foarte mare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au dat aproape 200 de amenzi, pentru lipsa măștii.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au dat aproape 200 de amenzi, pentru lipsa măștii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei