Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2020 - Anul XXV, nr. 252 (7557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Angelica Fădor anunță că firmele sucevene din domeniul HoReCa sunt scutite până la sfârșitul anului de impozitul specific

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că firmele sucevene din domeniul HoReCa sunt scutite până la sfârșitul anului de impozitul specific. Angelica Fădor a declarat că actualul Guvern PNL face eforturi susținute, în continuare, pentru a sprijini afacerile din domeniul HoReCa ce sunt afectare de valul epidemic. În acest sens, ea a declarat că Executivul a luat decizia de a scuti business-urile din zona ospitalității de plata impozitului specific.

„Operatorii economici din acest domeniu aveau obligația de plată a unui impozit specific pe activitate, însă Guvernul PNL a luat hotărârea de a anula această obligație în perioada stării de urgență și în cea a stării de alertă. Acum, Executivul a prelungit acest ajutor pe care îl acordă acestui sector de activitate până la sfârșitul anului. Ulterior, firmele din HoReCa vor beneficia de eșalonarea la plată a datoriilor acumulate în lunile de criză sanitară, pe o perioadă de 12 luni”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a mai spus că sprijinul pentru această industrie nu se oprește aici. Fădor a arătat că programul de finanțare prin fonduri nerambursabile demarat de Ministerul Economiei, aflat deja în desfășurare, este un mijloc pentru cei care activează în zona ospitalității  în vederea protejării și dezvoltării afacerilor în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. Deputatul PNL de Suceava a spus că până în momentul de față au fost demarate primele două măsuri de finanțare:  programul de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile - unde au aplicat peste 29.000 de firme și programul de granturi pentru capital de lucru - unde au depus cereri de finanțare, până în momentul de față, peste 21.000 de firme. Ea a mai precizat că urmează ca Ministerul Economiei să pornească și ultima măsură din programul de finanțare, cea pentru capitalul de investiții, astfel încât cei un miliard de euro, bani alocați întregului plan de finanțare, să intre în economie.

„Guvernul României discută permanent cu reprezentanții oamenilor de afaceri și caută noi soluții de sprijin pentru mediul de business. Cu toate acestea, este nevoie ca toți românii să respecte normele de protecție sanitară luate de Executiv și autoritățile locale pentru ca nivelul de infectare să scadă și astfel să ne protejăm sănătatea și să ajutăm afacerile din domeniul ospitalității să repornească în zonele unde au fost închise din cauza nivelului crescut de infectare”, a afirmat deputatul liberal sucevean. Angelica Fădor a mai spus că din fericire, în Suceava sunt, în momentul de față, foarte puține localități care au depășit pragul de 3 la mia de locuitori, iar la nivelul întregului județ încă este o incidență care nu impune închiderea unor afaceri esențiale economiei noastre locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor anunță că firmele sucevene din domeniul HoReCa sunt scutite până la sfârșitul anului de impozitul specific.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor anunță că firmele sucevene din domeniul HoReCa sunt scutite până la sfârșitul anului de impozitul specific0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei