Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2020 - Anul XXV, nr. 225 (7530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clubul de inventică

O medalie de aur și una de argint obținute de elevi de la „Petru Rareș”, la un prestigios concurs de știință și tehnologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, împărțiți în două echipe, au obținut o medalie de aur și una de argint la concursul de știință și tehnologie I-FEST2 2020, organizat de ATAST Tunisia (Federal E-Learning Science and Technology), concurs organizat într-un format complet virtual.

I-FEST2 este unul dintre cele mai mari concursuri de inventică și știință din lume și cel mai mare de pe continentul african. Deține un număr mare de categorii, printre care pot fi enumerate: fizică, științele mediului, științe sociale, informatică, inginerie, biologie și viață, matematică, multimedia.

Clubul de Inventică al Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava a avut înscrise în concurs două echipaje, cu următoarele lucrări și autori:  „The Study of Social Anxiety Therapy through Video Games”, autori:Ioana-Ruxandra Greculeac, clasa a XII-a F, profil matematică informatică bilingv română-germană; George Greculeac – absolvent 2020, actualmente student la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Mihai Mocanu – clasa a XI-a E, profil matematică informatică bilingv română-engleză; „Terrabike”, autori: Mihai Hulubeac – clasa a X-a F, profil matematică informatică bilingv română-germană; Antonie Rareș Grigoraș - clasa a IX-a F, profil matematică informatică bilingv română-germană.

 

Peste 400 de lucrări, cu autori de pe toate continentele

Premiile obținute au depășit așteptările, echipajele câștigând o medalie de aur și una de argint, iar lucrarea „The Study of Social Anxiety Therapy through Video Games” a intrat în The Top Ten Projects, fiind prezentată public în cadrul festivității de închidere, putând fi vizualizată live, în timp real, pe Facebook. De asemenea, aceeași lucrare a putut fi votată pentru a obține votul publicului.

Am aflat de la prof. Anca Viorica Greculeac, coordonator al Clubului de inventică al Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, că dreptul de a se înscrie la I-FEST2a fost câștigat prin obținerea la Concursul Național de Știință și Tehnlogie RoSEF 2019 a unor premii onorante și, deși au existat și alte calificări la concursuri internaționale ale acelorași echipaje („Think Science” din Emiratele Arabe Unite, INSPO Turcia sau Concursul Național de Proiecte din Belgia), participarea nu s-a putut realiza, din motivul suspendării derulării acestora, ca urmare a declanșării pandemiei. „Bucuria participării la concurs a fost mare, ea fiind suplimentată de faptul că manifestarea I-FEST2 a adunat în agenda virtuală peste 400 de lucrări, dintre care 160 finaliste, cu autori de pe toate continentele. Asistarea la prezentarea acestora, cât și la festivitățile de deschidere, închidere, conferințe științifice etc. a fost pe de o parte un regal științific și inovativ, iar pe de altă parte a fost o experiență culturală mondială. Le urez mult succes pe mai departe autorilor celor două lucrări și spor în continuarea lor, pentru că amândouă au o parte finală care poate fi încă dezvoltată”, a completat prof. Anca Viorica Greculeac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O medalie de aur și una de argint obținute de elevi de la „Petru Rareș”, la un prestigios concurs de știință și tehnologie.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O medalie de aur și una de argint obținute de elevi de la „Petru Rareș”, la un prestigios concurs de știință și tehnologie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei