Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2020 - Anul XXV, nr. 208 (7513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Cătălina Vartic prezintă soluțiile prin care poate stopa tăierile ilegale de arbori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul Partidului Ecologist Român – filiala Suceava și candidatul acestui partid pentru președinția Consiliului Județean, Cătălina Vartic, a explicat concret modul în care va stopa tăierile ilegale de arbori după ce va câștiga alegerile pentru această funcție. Cătălina Vartic a spus că după ce a făcut anunțul că în șase luni de la preluarea președinției Consiliului Județean Suceava nu se vor mai tăia arbori ilegal, au fost opinii din partea unor suceveni că această afirmație ar fi „doar o promisiune de campanie”. „Vreau să îi asigur pe suceveni că atunci când eu promit ceva mă țin de cuvânt. Acest lucru o pot confirma toți cei care mă cunosc. Pentru cei care vor să știe cum pot fi oprite tăierile ilegale, le spun că există multe variante, totul este să vrei, iar acum nu se vrea”, a declarat Cătălina Vartic. Ea a precizat că are deja soluțiile prin care stoparea tăierilor ilegale de arbori poate fi pusă în practică rapid și cu eficiență maximă. Președintele PER Suceava a spus că o primă soluție ar fi montarea unor camere de luat vederi la bariera pădurilor, în locațiile în care ies camioanele încărcate cu lemne. „Apoi trebuie să existe programe clare de livrări, certificate de pădurari. Astfel se vor evita avizele date ilegal și mă refer la cele emise la ora 00:00. O altă soluție este  monitorizarea exactă a livrărilor de rumeguș pentru a putea vedea cât lemn se prelucrează”, a precizat Cătălina Vartic. Ea a adăugat că Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, instituție din subordinea Consiliului Județean, va dispune de cântare performante pentru a verifica greutatea transporturilor astfel încât documentele să coincidă cu transporturile de lemne. „Soluțiile există și sunt la îndemâna tuturor. Problema județului nostru este că actuala administrație nu-și dorește să oprească furturile. Actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, tot insistă că în Suceava pădurile dispar pentru că se încălzește lumea cu lemne. Eu spun „STOP” tăierilor ilegale. În Suceava se poate trăi foarte bine respectând legea și respectând natura”, a încheiat Cătălina Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic prezintă soluțiile prin care poate stopa tăierile ilegale de arbori.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălina Vartic prezintă soluțiile prin care poate stopa tăierile ilegale de arbori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei