Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2020 - Anul XXV, nr. 204 (7509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de respect

Purtarea măștii în autobuz, sfidată de unii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea sucevenilor respectă legislația potrivit căreia în mijloacele de transport în comun este obligatorie purtarea măștii. Din păcate, sunt însă și persoane care sfidează această obligație și răspund cu aroganță sau chiar cu agresivitate atunci când taxatoarele sau alți călători îi atenționează să-și acopere cu masca atât gura, cât și nasul. Nu de puține ori, în astfel de cazuri taxatoarele nici nu îndrăznesc să le atragă atenția celor în cauză sperând că regulile de călătorie, afișate în toate autobuzele TPL, să fie totuși citite și respectate de pasageri.

Directorul societății de transport public (TPL) Suceava, Darie Romaniuc, a declarat că le-a cerut taxatoarelor să anunțe la șeful de coloană sau la poliția locală astfel de situații, doar că măsura nu este foarte practică, dat fiind timpul de răspuns pentru diverse zone din oraș. Nici refuzul de a porni autobuzul până când toți călătorii poartă corect masca nu este aplicabil pentru că ar însemna ca toți călătorii să piardă timp din cauză că unul sau doi sfidează regulile. „Depinde de educația fiecăruia, de cât înțelege că masca îl protejează atât pe el, cât și pe cei din jur, inclusiv personalul nostru”, a afirmat Darie Romaniuc.

El a arătat că deocamdată nici unul dintre salariații TPL nu a fost infectat cu noul coronavirus, dar mama și sora uneia dintre angajate au murit de Covid-19 în urmă cu mai puțin de două săptămâni, la interval de o zi una de alta. „Sora ei s-a internat, cu Covid, când mama era deja la ATI, tot cu Covid. Au murit una după alta, săptămâna trecută. Una vineri, cealaltă sâmbătă. Angajata noastră a intrat în autoizolare, așa cum am stabilit, dacă apar cazuri în familiile personalului. Încercăm să acoperim turele, dar dacă vom avea salariați bolnavi ne va fi foarte greu. Să avem înțelepciunea de a ne proteja și de a-i proteja și pe ceilalți”, a făcut apel la responsabilitate directorul Romaniuc.

În ceea ce privește utilizarea dezinfectantului, dispenserele din autobuzele TPL sunt fie ignorate, fie folosite în exces. Tot Darie Romaniuc a povestit cazul unui vârstnic, care după ce a urcat în autobuz a  început să-și dea cu dezinfectatul din dispenser nu doar pe mâini, ci și pe față, pe gât și pe mască, iar în momentul când șoferul i-a atras atenția că a consumat mai bine de jumătate din conținutul recipientului, pensionarul i-a răspuns: „Fac ce vreau! Repetentule!”

Astfel de situații se întâlnesc zilnic în mijloacele de transport în comun din municipiul Suceava și sunt un factor de stres suplimentar atât pentru angajații TPL, cât și pentru pasagerii care vor să călătorească în siguranță. Un călător care a fost nevoit ca în ultima săptămână să folosească transportul în comun pe ruta Obcini-Centru ne-a declarat, referitor la asemenea cazuri, că „am crezut că poate sucevenii au învățat lecția din primăvară, dar se pare că nu ne mai vindecăm, în ritmul ăsta”. „Eu nu sunt dispus să îmi bat joc de munca noastră din lunile februarie, martie, aprilie, când am sacrificat timp, familie, totul, pentru ca lucrurile să meargă în direcția bună”, a mai spus acesta, subliniind că, atâta timp cât vor fi călători care nu poartă corect masca, renunță să mai folosească autobuzele TPL, atât el, cât și restul familiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtarea măștii în autobuz, sfidată de unii suceveni.
 Vizualizări articol: 3573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Purtarea măștii în autobuz, sfidată de unii suceveni2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei