Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2020 - Anul XXV, nr. 204 (7509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur salută decizia Guvernului privind redeschiderea restaurantelor

Luni, 31 August 2020 (18:41:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat decizia Guvernului privind redeschiderea restaurantelor. Gheorghe Flutur a spus că hotărârea de Guvern prin care restaurantele își vor putea relua activitatea, începând cu data de 1 septembrie, va contribui, în mod sigur, la relansarea turismului în Bucovina. „În timp ce PSD este preocupat de chestiuni interne de partid și se joacă de-a moțiunile de cenzură, Guvernul PNL a luat o măsură clară pentru a veni în sprijinul celor care activează în domeniul HoReCa”, a spus Gheorghe Flutur. El a amintit că actualul Guvern PNL a stabilit condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie, cu respectarea normelor de protecție. „Guvernul PNL a fost și este un adevărat sprijin pentru domeniul HoReCa. Suntem conștienți de faptul că acest sector a fost printre cele mai afectate de pandemie - așa cum s-a întâmplat peste tot în lume.  De aceea, am luat cele mai bune măsuri pentru protejarea angajaților acestui sector. Astfel, Guvernul PNL a anulat pe două trimestre consecutive impozitul specific către HoReCa. Prin ordonanţă de urgenţă am dat posibilitatea autorităţilor locale de a scuti companiile din acest domeniu de activitate de taxa de ocupare a domeniului public sau de taxa pe clădire. Totodată, am oferit posibilitatea reducerii impozitului pe active, terenuri sau clădiri, de până la 50%, pentru companiile din domeniu”, a explicat Gheorghe Flutur. El a spus că tot actuala guvernare liberală a acordat șomaj tehnic angajaților din acest domeniu și a aprobat cadrul normativ necesar prin care s-au alocat 350 de milioane de euro pentru granturi în vederea asigurării capitalului de lucru pentru stimularea HoReCa și a altor domenii care au fost afectate de restricții. Gheorghe Flutur a mai precizat că domeniul HoReCa este pe locul trei la finanțarea prin programul IMM Invest în privința codului CAEN.

Nu în ultimul rând, Flutur a precizat că sunt foarte multe companii din domeniul HoReCa ce au beneficiat de ordonanța de urgență prin care guvernul PNL a permis amânarea plății ratelor la credite până la data de 31 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur salută decizia Guvernului privind redeschiderea restaurantelor.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur salută decizia Guvernului privind redeschiderea restaurantelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei