Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2020 - Anul XXV, nr. 204 (7509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazuri care se tot repetă...

Doi tați, arestați pentru viol asupra propriilor fiice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru viol la finele săptămânii trecute de judecătorii rădăuțeni, în urma anchetelor derulate de polițiști și procurori, în cazul ambilor fiind vorba de acuzații înfiorătoare, legate de agresarea sexuală a propriilor copii. Putem remarca o creștere îngrijorătoare a cazurilor de acest gen, fiind greu de apreciat dacă fenomenul abuzului sexual în familie este în creștere, ori dacă polițiștii tratează mai în serios plângerile de acest gen, pentru ca acuzațiile să fie susținute și de probe, ceea ce nu este cazul întotdeauna.

 

Tată arestat pentru viol de ziua lui

Un bărbat din comuna Mușenița a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți pentru infracțiunea de viol, sub acuzația că și-a violat fiica în vârstă de 17 ani. Inculpatul și-ar fi agresat sexual fiica chiar în noaptea în care a petrecut de ziua sa.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în noaptea de 24 spre 25 august, în jurul orei 2.00, fiind la domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul s-a deplasat în camera în care se afla fiica sa, care era întinsă pe pat, și a întreținut cu ea relații sexuale normale, prin constrângere. Polițiștii au mai constatat că ambii erau băuți, după ce tatăl își serbase ziua pe 24 august. Bărbatul împlinise 50 de ani în ziua presupusului viol. El este văduv de patru ani de zile și avea în total patru copii în îngrijire.

Inculpatul a fost reținut 24 de ore, după care procurorul de caz a solicitat arestarea sa preventivă pentru viol, propunerea fiind însușită de judecători.

Tatăl ajuns după gratii se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

 

Bărbat arestat pentru agresiuni sexuale asupra a două fete de 13 ani, dintre care una este fiica sa

Vineri, 28 august, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și un bărbat din Straja.

Din datele adunate de polițiști și de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți rezultă că bărbatul a exercitat în jur de 70 de acte sexuale față de fiica sa, în vârstă de 13 ani. Paradoxal, suspiciunile au ieșit la iveală după ce o altă fetiță de 13 ani a povestit prin ce a trecut.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani este căsătorit și a revenit la Straja, din Italia, unde a lucrat ani de zile, spre finale anului trecut.

Conform anchetei procurorilor, în luna decembrie a anului trecut, cu ocazia zilei de aniversare a copiilor săi, bărbatul ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra unei fete de 13 ani, invitată la petrecere. În aceeași zi, 1 decembrie 2019, minora ar fi fost amenințată cu moartea dacă va povesti ceva părinților săi. Amenințările au avut efectul scontat, în sensul că minora a povestit după multă vreme prin ce a trecut. Așa se explică și de ce în acest caz s-a acționat acum, la luni bune de la comiterea presupuselor fapte.

Pentru anchetatori, detaliile și mai șocante au apărut ulterior. Din declarații și probatoriu rezultă că bărbatul de 40 de ani, și-ar fi abuzat sexual și fiica, tot în vârstă de 13 ani, în perioada noiembrie 2019-ianuarie 2020, de aproximativ 70 de ori.

Pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, amenințare și viol, individul a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți, în ședința de vineri, 28 august, la propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tați, arestați pentru viol asupra propriilor fiice.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Doi tați, arestați pentru viol asupra propriilor fiice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei