Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2020 - Anul XXV, nr. 204 (7509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanță

Elevii de 10 la examenele naționale, premiați de Ministerul Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni care au luat 10 pe linie la examenele naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat), la fel ca și ceilalți elevi din țară cu performanțe identice, vor primi stimulente financiare din partea Ministerului Educației. Județul Suceava are anul acesta 22 de elevi care au obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională. De asemenea, numărul mediilor de 10 obținute de elevi din județul Suceava, la Bacalaureat, în 2020, a ajuns la 19, după soluționarea contestațiilor.
Cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la Evaluarea Națională (clasa a VIII-a) este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul de Bacalaureat cu 10 pe linie.

Acest lucru este posibil după ce Guvernul a adoptat recent o hotărâre de guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor cu media 10 la examenele naționale. Potrivit Ministerului Educației, este vorba de peste 1.200 de elevi, dintre care 892 de absolvenți de gimnaziu cu 10 la Evaluarea Națională și 315 liceeni cu 10 la Bacalaureat.Opt dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de Bacalaureat au susținut testul de maturitate în sistem german. Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de 10 la examenele naționale, premiați de Ministerul Educației.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii de 10 la examenele naționale, premiați de Ministerul Educației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei