Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2020 - Anul XXV, nr. 176 (7481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restricții

Accesul auto în Parcul Național Călimani este permis doar până la fosta carieră de sulf

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accesul auto în Parcul Național Călimani va fi restricționat. Mai exact, în partea care ține de județul Suceava accesul motorizat este permis doar până la fosta carieră de sulf. Între timp, administrația Parcului Național Călimani a montat și indicatoare prin care vizitatorii sunt anunțați că accesul auto este interzis. Pentru cei care nu respectă regulile, amenzile sunt usturătoare. Persoanele fizice trebuie să plătească între 5.000-10.000 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenda este cuprinsă între 30.000-60.000 de lei.

Basarab Bîrlădeanu, directorul administrației Parcului Național Călimani, a precizat că s-a obținut o derogare pentru a se putea merge cu mașina până în zona fostei cariere, și asta pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice care nu pot parcurge pe jos drumul din Gura Haitii, locul unde începe aria protejată.

”Am început deja verificările și în primă fază vom merge doar pe prevenție și nu pe amenzi. Îi vom informa pe turiști despre drepturile pe care le au, iar ulterior vom trece și la sancțiuni. Cele mai mari probleme le avem cu posesorii de ATV-uri și snowmobile, pe timp de iarnă, care fac un zgomot foarte mare și îi deranjează pe ceilalți turiști”, a arătat Basarab Bîrlădeanu.

Pentru administrarea celor aproximativ 30.000 de hectare, reprezentanții Parcului Național Călimani lucrează cu 9 rangeri, total insuficient pentru a acoperi cât de cât întreaga suprafață. Din acest motiv, s-a solicitat înființarea unui post de jandarmerie montană, lucru care nu s-a realizat până acum. În aceste condiții, singurul sprijin care vine, unul sporadic ce-i drept, este din partea Jandarmeriei Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul auto în Parcul Național Călimani este permis doar până la fosta carieră de sulf.
 Vizualizări articol: 3811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Accesul auto în Parcul Național Călimani este permis doar până la fosta carieră de sulf5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei