Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2020 - Anul XXV, nr. 176 (7481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Salvați Copiii Suceava

9 elevi din judeţ au primit tablete și laptopuri, donație din partea unei familii din Austria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

9 elevi cu posibilități financiare reduse din Costâna, Todirești, Părhăuți și Milișăuți au primit tablete și laptopuri prin intermediul Salvați Copiii - Filiala Suceava, donație din partea unei familii din Austria. După cum a precizat Camelia Iordache, președinta Salvați Copiii - Filiala Suceava, acum câteva zile, organizația a primit de la o familie de români din Austria o donație în valoare de 1.851 de euro, constând în laptopuri și tablete pentru copiii defavorizați care nu au cum să participe la școala online.

„După ce am instalat toate programele necesare, 9 elevi din Costâna, Todirești, Părhăuți și Milișăuți au beneficiat de cele 3 tablete și 6 laptopuri. Fiecare dintre copii va avea un mentor care va fi alături de el pentru a prinde tainele utilizării dispozitivelor, dar și pentru a-l ajuta, dacă este cazul, la realizarea temelor. Mulțumim familiei Cristian Ursaciuc pentru generozitatea și implicarea în viitorul acestor copii!”, a completat Camelia Iordache.

Voluntarii Salvați Copiii care s-au implicat în această acțiune sunt: Paul Sumanar, Beatrice Ana-Maria Luca, Andrei Bogatu, Alexia Ianoş, Ana-Maria Muscă, Ciprian Holca, Alina Timofte, Daria Ilisei, Fabian Maranda și Nicolae Corniciuc, cel ce a asigurat și buna funcționare a echipamentelor. Cu toții merită felicitări pentru implicare și pentru dedicație.

 

Program amplu de educaţie remedială

Salvaţi Copiii a implementat, începând cu 1 iulie 2020, un program amplu de educaţie remedială, pentru copiii al căror acces la educaţie a fost suspendat pe perioada carantinei. Echipele Salvaţi Copiii, inclusiv echipa Salvați Copiii – Filiala Suceava, asigură recuperarea decalajelor cauzate de lipsa accesului sau de accesul redus/slab calitativ la clasele desfăşurate online în perioada restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Experienţa Salvaţi Copiii în lucrul cu peste 4.000 de copii aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială cuprinşi în programele socio-educaţionale arată că majoritatea dintre aceştia au nevoie de sprijin permanent din partea şcolii.
La nivel naţional, de asemenea, datele statistice arată că cel puţin 4 din 10 elevi români au nevoie de intervenţii individualizate pentru corectarea decalajelor constatate.

„Dreptul la educație și crearea condițiilor pentru ca acesta să fie respectat sunt esențiale în activitatea Salvați Copiii.Sprijinul venit din partea comunității este esențial pentru a ne atinge scopul de a înlesni accesul la educație pentru cât mai mulți copii”, este de părere Camelia Iordache. De aceea, sunt așteptați să se alăture acestui proiect și alți oameni de bine, prin intermediul cărora să fie sprijiniți elevii săraci, care nu au acces la educația online. Pentru mai multe date: președinte: Camelia Iordache; adresa: str. Armenească nr. 4, Suceava, telefon: +40 744 360 919, fax: +40 230 525 559 / 0230 521 000
e-mail: suceava@salvaticopiii.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 9 elevi din judeţ au primit tablete și laptopuri, donație din partea unei familii din Austria.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
9 elevi din judeţ au primit tablete și laptopuri, donație din partea unei familii din Austria3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei