Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2020 - Anul XXV, nr. 176 (7481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Trei soluții propuse pentru protejarea viitoarei zone de agrement de pe malul râului Suceava

Miercuri, 29 Iulie 2020 (19:15:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O metodă nouă, cu palplanșe metalice, ar urma să fie aplicată pentru protejarea viitoarei zone de agrement de pe malul râului Suceava, în caz de inundații.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat miercuri cele trei soluții propuse de specialiști pentru consolidarea malului pe care se amenajează noua zonă de agrement din lunca Sucevei, acestea, cu costurile de realizare aferente, urmând să fie discutate în următoarea ședință de Consiliu Local.

“Specialiștii cu care am avut contract de proiectare din luna iunie ne-au adus variantele de protecție a malurilor. Vom aproba indicatorii tehnico-economici în ședința de Consiliu Local de luna aceasta, după care vom trece la licitarea lucrărilor. Au fost puse în discuție trei variante, cea mai nouă, pentru care și optez, fiind cea de realizare a unor profile metalice, stâlpi și pernă de beton, avantajul fiind că nu trebuie lucrat în albia râului, nu trebuie deviat cursul de apă, este mult mai rapid și mai ieftin”, a precizat Ion Lungu.

Astfel, costurile de protejare a celor 15 hectare ale zonei de zgrement de pe malul râului Suceava cu palplanșe metalice sunt estimate la 2,53 de milioane de euro, cele cu gabioane (un fel de cușcă metalică umplută cu pietre de anumite dimensiuni) la 2,63 milioane de euro (dar se lucrează în albia râului și trebuie deviat cursul de apă, încât rezultă costuri suplimentare), în vreme ce cu saci umpluți costurile sunt estimate la 2.82 milioane de euro.

“Merg pe varianta palplanșelor, deoarece se se forează, se introduc acele profile metalice, legate cu stâlpi și pernă de beton și se protejează malurile.

Sperăm să putem demara cât mai repede lucrarea, după ce se aprobă în Consiliul Local și se face licitația”, a adăugat Ion Lungu, care a precizat că de la Apele Române au primit deja un accept de principiu.

După ce există și acordul Consiliului Local în privința soluției tehnice, Primăria Suceava urmează să încheie un al doilea acord de parteneriat cu Apele Române, primul fiind cel referitor la amenajarea zonei de agrement.

Noua zonă de agrement este în curs de amenajare pe malul dinspre Centru al râului Suceava, de o parte şi de alta a podului.

Zona din partea stângă (cum se vine dinspre Centru) va fi cu caracter sportiv, cu spaţii amenajate pentru practicarea de activităţi sportive, în vreme ce zona din dreapta va fi dedicată activităţilor de relaxare şi odihnă în aer liber, dar şi pentru participarea la activităţi culturale, în capăt fiind propusă o platformă pentru evenimente.

Zona de agrement va fi dotată cu sistem automat de irigaţii, iluminat public, bănci, coşuri de gunoi şi WI-FI gratuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei soluții propuse pentru protejarea viitoarei zone de agrement de pe malul râului Suceava.
 Vizualizări articol: 1505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei soluții propuse pentru protejarea viitoarei zone de agrement de pe malul râului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei