Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2020 - Anul XXV, nr. 168 (7473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest caritabil

Aparatură medicală donată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților Spitalului din Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Rădăuți are noi aparate în dotare. Este vorba de 5 noi monitoare de funcții vitale Drager Vista 120 S și 5 injectomate automate SN 50C6. Aparatele au venit printr-o donație mijlocită de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Patriarhia Română. Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, spune că este o reală bucurie să știe că biserica este alături de comunitate, de oamenii greu încercați în aceste vremuri și care au nevoie de îngrijiri medicale.

"În vremuri încercate, precum cele pe care le trăim, sprijinul, empatia și solidaritatea au rang de valori. Atunci când știi că oamenii locului, înalți prelați, se roagă pentru binele acestei comunități, necazurile trec parcă mai ușor. Este o bucurie și o onoare pentru noi în același timp să putem mulțumi Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru sprijinul acordat atât înainte de aceste vremuri și în cele prezente, cât și pentru cele viitoare. Oamenii locului cunosc virtuțile și nevoile semenilor și noi, ca simpli creștini, mulțumim celor ce vrednici sunt de lauda noastră”, a spus Traian Andronachi.

În opinia managerului Spitalului Municipal Rădăuți, coeziunea de care dă dovadă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților este una care trebuie apreciată la justa valoare, mai ales în urma necazurilor care au lovit biserica din Bucovina.

”Și în această perioadă dificilă, cum are bunul obicei, Biserica Ortodoxă Română a fost matrița conduitei civice și spirituale. Mărturisesc că sunt impresionat, în special, de efortul Arhiepiscopiei Bucovinei și Rădăuților pe plan local. Și subliniez acest lucru, deoarece ar fi fost de așteptat ca tragedia care a lovit deopotrivă clerul și credincioșii, trecerea la Domnul a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, să afecteze coordonarea acestei instituții. Spre marea mea bucurie, coerența internă a aparatului administrativ bisericesc nu a fost afectată. Acest fapt denotă că ÎPS Pimen s-a înconjurat de oameni destoinici, aleși cu grija și cumpătarea care îi însoțeau deciziile și care fac cinste Bisericii și Patriei. Sunt onorat să mulțumesc ierarhului și preoților noștri pentru ajutorul spiritual și material. Și aceste mulțumiri sunt doar o picătură din oceanul de recunoștință și respect pe care îl merită Patriarhia Română și Întâistătătorului ei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a încheiat Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparatură medicală donată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților Spitalului din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aparatură medicală donată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților Spitalului din Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz sau ciuci cu brânză pentru grătar O surpriză plăcută la orice ieșire la grătar o putem face dacă aducem un preparat rustic pe care îl putem pregăti rapid. Pentru asta putem avea un semipreparat pe care îl putem face și cu o lună înainte, îl putem păstra... Citeşte