Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2020 - Anul XXV, nr. 167 (7472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacție imediată

Desfacerea contractului de muncă pentru pădurarul-atacator al unui activist de mediu, propusă de conducerea Direcției Silvice Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul de la Moldovița, în care un cunoscut activist de mediu, Tiberiu Boșutar, a fost atacat cu bâtele de doi indivizi, în timp ce făcea o transmisie live, de la intrarea într-un canton silvic, nu rămâne fără urmări.

La scurt timp după incident, conducerea Direcției Silvice Suceava s-a autosesizat și în paralel cu cercetările întreprinse de Poliție, a pornit propria anchetă internă, așa cum se face în situațiileîn care sunt implicați silvicultori.

Reacția a fost imediată, chiar de joi fiind propusă desfacerea contractului individual de muncă al pădurarului implicat în violențe:

”Un angajat al Ocolului Silvic Moldovița din cadrul Direcției Silvice Suceava a fost implicat miercuri, 15 iulie, în afara orelor de program, într-o altercație cu o persoană din localitatea Moldovița. Conducerea Direcției Silvice Suceava a sesizat joi, 16 iulie, Consiliul de Disciplină al Direcției Silvice Suceava cu privire la acest incident, cu propunerea de desfacere a contractului individual de muncă al angajatului respectiv. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva regretă producerea acestui incident, nu tolerează și dezaprobă cu fermitate un astfel de comportament”, au transmis reprezentanții RNP – DS Suceava, întrebați în privința măsurilor care se iau în privința evenimentului de miercuri seara.

Mai mult, polițiștii au decis să rețină pentru o perioadă de 24 de ore două persoane care au fost implicate în incident. Este vorba de pădurarul IlieDrajmici și de încă un localnic, Pavel Oblezniuc, care sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de distrugere și amenințare. Aceștia vor ajunge în fața unui procuror, care va decide dacă se impune luarea altor măsuri sau dacă vor continua cercetările cu cei doi în stare de libertate și fără vreo măsură restrictivă.

Gravitatea atacului nu este dată de distrugerile făcute mașinii lui Tiberiu Boșutar, în care s-a refugiat, cât de faptul că gestul a fost premeditat, cei doi venind cu bâtele de lemn la el și sărind la bătaie fără nici un fel de discuție, vizată de atacul brutal fiind inclusiv fiica activistului de mediu, care s-a refugiat de asemenea în mașină, speriată de moarte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Desfacerea contractului de muncă pentru pădurarul-atacator al unui activist de mediu, propusă de conducerea Direcției Silvice Suceava.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Desfacerea contractului de muncă pentru pădurarul-atacator al unui activist de mediu, propusă de conducerea Direcției Silvice Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei