Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2020 - Anul XXV, nr. 167 (7472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Premieră de pandemie

Zona de agrement a Sucevei, transformată într-o imensă sală de teatru în aer liber

Duminică, 19 Iulie 2020 (22:31:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • ”Tragicomedia lui Don Cristobal și a Rositei”, de Federico Garcia Lorca, a fost jucată, în premieră națională, de actorii Teatrului Matei Vișniec Suceava
     
    La Suceava se joacă teatru și chiar se pun în scenă spectacole în premieră națională, cu priză la public, în ciuda pandemiei de coronavirus.
     
    Premiera spectacolului “Tragicomedia lui Don Cristobal și a Rositei”, după un text al reputatului dramaturg spaniol Federico Garcia Lorca, tradus pentru prima dată în limba română, a avut loc sâmbătă seara, sub privirile curioase și încântate a sute de spectatori de toate vârstele, ba chiar și ale unor căței, care fără să vrea, au stârnit hohote de râs.
     
    Totul a devenit posibil după ce un loc de joacă pentru copii a fost transformat în scenă de teatru, iar zona de agrement Tătărași a devenit o imensă sală de spectacole în aer liber.
     
    Practic, teatrul sucevean, cu sprijinul municipalității, s-a adaptat la noile condiții de siguranță impuse de pandemia de coronavirus, demonstrând că poți face teatru de calitate chiar și printre tobogane, balansoare, căluți de fier și alte instalații de joacă, transferând jocul actoricesc de pe scenă direct într-un spațiu ludic prin definiție.
     
    Spectatorii nu au fost deloc neglijați, ba chiar au fost răsfățați, având de ales unde să stea, pe o suprafață de câteva hectare – pe scaunele așezate în fața “scenei”, la distanță unii de alții, pe scările care coboară spre parcul de joacă al copiilor, direct pe iarbă, colinele din jur jucând rolul unui amfiteatru imens, natural, sau pe numeroasele bănci din parc. 
    Pentru aproape două ore, sucevenii au retrăit bucuria de a merge la teatru, de a urmări și a trăi în mod direct jocul actoricesc, de a râde în hohote și de a răsplăti actorii și echipa din spatele acestora cu aplauze, de reveni cât de cât la normalitate.
    Sâmbătă seara, zona de agrement a Sucevei, devenită un imens teatru în aer liber, a fost un fel de mangnet pentru tineri și adulți deopotrivă, veniți acolo pe jos, cu mașinile care au împânzit străduțele adiacente, dar și cu taxiurile, care îi aduceau ca la sălile de evenimente.
     
    Cât despre spectacol – o poveste clasică, cu confruntarea dintre Bine și Rău, dragoste altruistă și lăcomia egoistă, transpusă într-o manieră modernă, încât să fie și pe placul tinerilor, cu o frumoasă domnișoară, Rosita (Clara Popadiuc), un enigmatic și sinistru Don Cristobal (Răzvan Bănuț), cu doi pretendenți la inima domniței și multe alte personaje simpatice (interpretate de Bogdan Amurăriței, Horia Andrei Butnaru, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Mîndru Cătălin Ştefan, Cosmin Panaite).
     
    O comedie care îmbină umorul de situație și cel de limbaj, ba chiar și cu cel spontan, un asemenea moment fiind cel în care personajele imită lătratul unor câini, la care le-a răspuns, prompt, din public, un labrador ce asista cuminte la spectacol, spre amuzamentul celor din jur.
     
    Un eveniment reușit pe toate aspectele, de la alegerea piesei de teatru, a locației de desfășurare, până la grija pentru sănătatea spectatorilor (măști de protecție obligatorii, distanțare fizică impusă inclusiv prin stegulețe de marcare în iarbă, măsurarea temperaturii în două puncte de control, Poliție Locală, asistență medicală și firmă de pază), care a demonstrat, dacă mai era vreun dubiu, că sucevenii au nevoie de teatru, au nevoie de evenimente culturale, iar când se vrea, se poate!
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona de agrement a Sucevei, transformată într-o imensă sală de teatru în aer liber.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zona de agrement a Sucevei, transformată într-o imensă sală de teatru în aer liber5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei