Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2020 - Anul XXV, nr. 167 (7472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Procesiune religioasă, de Sfântul Ilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 20 iulie, de sărbătoarea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul municipiului Fălticeni, începând cu ora 12,00, pe câteva străzi din zona centrală a municipiului Fălticeni va avea loc o procesiune religioasă cu moaștele Sfinților Epictet și Astion.

Începând cu ora 12,00, baldachinul în care se află sfintele moaște va fi așezat pe o mașină cu platformă și va fi purtat într-o procesiune care va porni de la Biserica „Sfântul Ilie”. Se va merge pe strada Nicolae Beldiceanu, se va trece prin fața Spitalul Municipal, pe strada Mihai Eminescu, se va ajunge la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, prin fața Primăriei Fălticeni, pe strada Sucevei și Bulevardul Revoluției se va ajunge și în fața Catedralei “Învierea Domnului”. Deplasarea se va face fără oprire, cei dornici să vadă această procesiune fiind rugați să aștepte pe trotuare și să păstreze regulile de distanțare.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători va începe în seara zilei de 19 iulie cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată în casa de prăznuire, Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” fiind în lucrări de reparații, și va continua în ziua de pomenire a Sfântului Prooroc cu slujba Utreniei, a Acatistului și Sfânta Liturghie oficiată de cei doi preoți parohi și nu de un sobor, așa cum erau obișnuiți fălticenenii de preoți.

Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul este considerat ocrotitorul recoltelor și a rămas în istoria Bisericii Ortodoxe ca un exemplu de credință și curaj demn de urmat. Acest sfânt a fost ales ocrotitor al acestui ținut încă din anul 1430, când a luat ființă biserica Sfântul Ilie.

Părticelele din moaștele Sfinților Epictet și Astion au fost dăruite în urmă cu 15 ani de Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu prilejul vizitei pe care Înalt Preasfinția Sa a întreprins-o la Fălticeni. Sfinții Epictet și Astion sunt cei mai vechi martiri din țara noastră, primind moartea martirică în cetatea Halmyris, vechea cetate creștină așezată pe malurile Dunării ce se numea în antichitate Almyra.

 

42 de cupluri de aur, sărbătorite la Catedrala „Învierea Domnului”

Familiile care locuiesc în Fălticeni și care au împlinit sau împlinesc în acest an 50 de ani de căsnicie vor fi sărbătorite și premiate de autoritățile locale, așa cum se întâmplă de 18 ani, în cadrul programului Zilelor Municipiului Fălticeni. Anul acesta 42 de cupluri vor marca momentul cunoscut ca „Nunta de aur”. Evenimentul se va desfășura tot luni, 20 iulie, începând cu ora 16,00, la Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni.  Slujba de binecuvântare va fi oficiată de un sobor de preoți condus de preotul protopop Adrian Dulgheriu, la finalul evenimentului cei sărbătoriți primind câte o Diplomă de onoare, un premiu în bani, un buchet de flori și un cadou, după care va avea loc o masa festivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiune religioasă, de Sfântul Ilie.
 Vizualizări articol: 1766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Procesiune religioasă, de Sfântul Ilie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei