Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2020 - Anul XXV, nr. 167 (7472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Legea junglei

Un pădurar, reținut pentru că l-a agresat pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul de la Moldovița în urma căruia activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost agresat, iar mașina acestuia vandalizată s-a lăsat cu urmări. Polițiștii au decis să rețină pentru o perioadă de 24 de ore două persoane care au fost implicate în incident. Este vorba de pădurarul Ilie Drajmici și de încă un localnic, pe nume Pavel Oblezniuc, care sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de distrugere și amenințare. În cursul zilei de ieri, cei doi au ajuns în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a decis să îi plaseze pe cei doi sub control judiciar.

Tiberiu Boșutar a fost atacat marți seara, în timp ce făcea o transmisie live, la intrarea într-un canton silvic din zona Moldovița.

În timp ce se filma și protesta că pădurarul de la cantonul Lunguleț nu a fost concediat încă, deși el a reclamat un transport care a plecat de acolo și a fost oprit pe un drum auto, că are lemn în plus față de cât este trecut în acte, pe lângă el a trecut o mașină, care a oprit ceva mai departe.

Din mașina respectivă, în care Tiberiu Boșutar spune în filmare că l-a văzut și pe pădurar “care vine să-mi arate că-s nebun, că n-am voie să vorbesc”, coboară doi oameni, care se văd la un moment dat cum vin spre el, înjurând, nervoși.

“Au trecut două luni de când am identificat că 20% din lemnul din acel transport era fără acte, ce mai așteptați?” spunea Tiberiu Boșutar, după care a sesizat pericolul - “Uite, sar la bătaie!”.

Rapid, el s-a urcat în mașina sa, lângă care s-a aflat în tot acest timp și apoi se aud niște bontăneli, ca ale unei bâte lovite de tabla mașinii, în timp ce fata lui Boșutar, aflată și ea în mașină, țipă speriată.

În timp ce activistul de mediu reușește să pornească mașina și să plece de acolo, se mai aude un zgomot de geam spart, care s-a dovedit a fi luneta din spate.

“Uite ce am pățit, ne bat oamenii...” spune Tiberiu Boșutar, care a continuat să transmită live și în timp ce conducea să se îndepărteze de locul agresiunii.

Între timp, fata sa a apelat pe altcineva – Mihai, să vină după ei dar și să sune la Poliție “că ne omoară!”.

Numai că după câteva zeci de metri, Tiberiu Boșutar oprește mașina și coboară să continue live-ul, arătând pagubele care i s-au produs mașinii inscripționate cu adresa site-ul-ului său și numele Asociației Moldovița, pe care o conduce, implicată nu cu mult timp în urmă într-un alt scandal cu violențe, pe 17 mai, când a fost să filmeze afacerile familiei unui consilier e la Garda Forestieră Suceava, Mihai Mugurel Nacu.

“Pădurarul Drajmici și cu asta a lui Oblezniuc”, afirmă Boșutar, în live, că sunt cei care l-au atacat, dar în imaginile video nu pot fi identificați cei doi atacatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pădurar, reținut pentru că l-a agresat pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un pădurar, reținut pentru că l-a agresat pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei