Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2020 - Anul XXV, nr. 152 (7457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Facilități fiscale la plata impozitelor pentru activitățile economice întrerupte pe perioada stării de urgență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În şedința Consiliului Local Fălticeni din după-amiaza zilei de 29 iunie a fost aprobat proiectul privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor locale pentru anul 2020 pentru acele activități economice care au fost întrerupte pe perioada stării de urgență.

Prin OUG nr. 69/2020 consiliile locale au competența de a hotărî reducerea impozitului pe clădiri şi scutirea de la plata taxei pe clădiri în cazul clădirilor folosite de contribuabilii care şi-au întrerupt total sau parțial activitatea, ca urmare a instituirii stării de urgență.

O primă măsură luată de Consiliul Local Fălticeni este reducerea impozitului pe clădiri cu 30% pentru proprietarii clădirilor nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului COVID-19, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice.

Pentru proprietarii care achită integral sumele anuale datorate până la primul termen de plată - 30.06.2020, bonificația fiscală de 10% se aplică asupra valorii impozitului pe clădiri redus cu cota de 30%.

„Alte măsuri de care urmează a beneficia cetățenii municipiului Fălticeni mai sunt scutirea de la plata lunară a taxei pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau folosință ai unei clădiri proprietate publică a statului ori a UAT Fălticeni care, potrivit legii, au fost obligați să îşi întrerupă total activitatea economică şi scutirea de la plata creanțelor accesoriilor care va contribui la încasarea voluntară a creanțelor bugetare principale restante, cu atât mai mult cu cât în anul 2020 activitatea de executare silită a acestora a fost suspendată pe o perioadă de 3 luni şi în continuare va fi dificil de aplicat în contextul general al scăderii economice. Prin aceste măsuri adoptate ne dorim să susținem revigorarea economiei locale”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facilități fiscale la plata impozitelor pentru activitățile economice întrerupte pe perioada stării de urgență.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Facilități fiscale la plata impozitelor pentru activitățile economice întrerupte pe perioada stării de urgență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei