Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2020 - Anul XXV, nr. 152 (7457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Daniel Popescu solicită Guvernului un nou program pentru reabilitarea rețelelor de apă și canal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarul sucevean USR Daniel Popescu a solicitat Guvernului lansarea unui nou program pentru reabilitarea sistemelor de apă și canal, dar și acțiuni ferme din partea Ministerului Mediului pentru verificarea malurilor, albiilor și lucrărilor aferente râurilor din județul Suceava.  

Daniel Popescu a spus că printre cauzele care au dus la producerea inundațiilor din multe localități urbane se numără lipsa modernizărilor la sistemele de canalizare sau „lucrările prost gândite și rău făcute”, dar și slaba întreținere a acestora. Popescu a arătat că mai grav este faptul că au existat fonduri europene și fonduri guvernamentale puse la dispoziția autorităților locale și județene tocmai pentru asemenea obiective de investiții.

„Probleme de felul acesta sunt zeci, poate chiar sute într-un singur <sezon de inundații>. Ceea ce este dramatic, însă, este că se repetă mereu același scenariu, iar acest lucru arată în mod clar lipsa unor lucrări solide, temeinice, făcute după toate standardele inginerești la sistemele de canalizare. Și, cu toate că unele localități urbane arată <bine> atunci când e vreme frumoasă, realitatea iese la iveală atunci când se manifestă fenomene extreme, precum ploile torențiale. Acest lucru arată negru pe alb că edilii multor localități din România sunt preocupați mai degrabă de cosmetică, decât de rezolvarea temeinică a problemelor cetățenilor prin lucrări solide de infrastructură,” a afirmat Daniel Popescu. 

El a spus că această problemă i-a fost adesea adusă la cunoștință în cadrul activității sale parlamentare din teritoriu, motiv pentru care deputatul s-a adresat Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru a afla, printre altele, stadiul reabilitării reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Suceava între anii 2016-2020. Daniel Popescu a adăugat că o altă interpelare a fost făcută către Ministerul Mediului, pe tema stadiului lucrărilor de investiţii pe râurile din judeţ.

De asemenea, deputatul a sesizat recent reprezentanții Agenției pentru Mediu Suceava și ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, pentru a le face cunoscută situația unor blocuri inundate dintr-un cartier câmpulungean. Având în vedere aceste situații, parlamentarul USR a solicitat Guvernului să conceapă și să lanseze un nou program pentru reabilitarea sistemelor de apă și canal. „La fel de important, am solicitat Ministerului Mediului să organizeze în toate localitățile din județul Suceava acţiuni de verificare privind deşeurile şi materialele lemnoase de pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, depozitele de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite, dar și modul în care au fost realizate și întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi”, a încheiat Daniel Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Popescu solicită Guvernului un nou program pentru reabilitarea rețelelor de apă și canal.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Popescu solicită Guvernului un nou program pentru reabilitarea rețelelor de apă și canal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei