Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2020 - Anul XXV, nr. 147 (7452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Controale poliție

Amenzi pentru lipsa măștii de protecție după controale la terase și în autobuze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiști de la Inspectoratul Județean, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați, timp de trei zile, în acțiuni de control pe raza județului Suceava pentru verificarea modului de respectare a regulilor de distanțare socială prevăzută de lege în această perioadă. Acțiunea a fost una de amploare, cu implicarea a peste 300 de polițiști, fiind aplicate până în o sută de amenzi, semn că s-a pus accent pe prevenire.

În cadrul acțiunii au fost verificate 364 de societăți comerciale care au deschise terase sau baruri în aer liber. Au fost aplicate agenților economici 77 de amenzi, în valoare de peste 30.000 de lei. Una dintre amenzi a fost pentru organizarea de activități într-un spațiu închis, fără respectarea restricțiilor pentru limitarea răspândirii Covid-19. Tot la agenți economici au fost aplicate 9 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (mască de protecție).

În cadrul acțiunii, Poliția Locală Suceava a efectuat verificări în mijloacele de transport în comun din municipiul Suceava, cu privire la purtarea măștii de protecție de către șoferi și călători, respectiv păstrarea unei distanțe rezonabile.

În autobuze au fost aplicate 7 amenzi, în valoare de 2.200 de lei, toate pentru nepurtarea măștii.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a subliniat că acțiunea a avut în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare, dovadă în acest sens fiind și numărul relativ mic de amenzi:

”Peste 1000 de persoane au fost consiliate, purtându-se discuții cu cetățenii și reprezentanții unităților comerciale cu privire la importanța purtării măștii de protecție, necesitatea respectării distanțării sociale și respectării normelor de igienă”, a declarat ofițerul. 

Conform legislației, în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijlocele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție. Pentru persoane fizice, amenzile sunt cuprinse între 500 și 2500 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi pentru lipsa măștii de protecție după controale la terase și în autobuze.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi pentru lipsa măștii de protecție după controale la terase și în autobuze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei