Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2020 - Anul XXV, nr. 146 (7451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În special pentru asimptomatici

Criteriile de externare din spital pentru pacienții cu COVID au fost modificate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienții bolnavi de coronavirus care sunt asimptomatici sau ușor simptomatici vor fi izolați acasă, după 10 zile de spitalizare, dar în anumite condiții. După externare, monitorizarea stării de sănătate pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină.

Anunțul a fost făcut marți, 23 iunie, de Ministerul Sănătății, ca urmare a semnării de către ministrul Nelu Tătaru a Ordinului care modifică criteriile de externare pentru pacienții cu COVID-19.

Până acum, pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare au fost internați și externați doar după ce două teste consecutive erau negative, ceea ce în cazul unora se întâmpla și după mai bine de o lună de zile.

De acum, însă, aceștia vor putea fi externați după zece zile, în funcție de anumite criterii.

„Există rapoarte care evidențiază că pacienții pot rămâne pozitivi la RT-PCR timp de săptămâni sau chiar să alterneze un rezultat pozitiv după zile/săptămâni după unul negativ, evidențele preliminare sugerând că pacientul nu mai este infecțios”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Drept urmare, pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control pot fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun, pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării.

Pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

În cazul pacienților care fac dializă, aceștia vor fi menţinuți internați până la 14 zile, deoarece procedura nu poate fi efectuată în izolare la domiciliu.

Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe vor rămâne în spitale cel puțin 14 zile de la debutul simptomelor, lipsa febrei pentru cel puțin 72 ore și ameliorarea simptomatologiei.

În ultimele 24 de ore au fost internate în Spitalul Județean Suceava 9 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același timp fiind externate 16 persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 479 pacienți, dintre care 171 pacienți Covid-19 și 308 pacienți non-Covid, iar în secția ATI sunt internați 11 pacienți.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 79 de pacienți Covid și 15 persoane suspecte de infecție cu Covid-19.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criteriile de externare din spital pentru pacienții cu COVID au fost modificate.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Criteriile de externare din spital pentru pacienții cu COVID au fost modificate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei