Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2020 - Anul XXV, nr. 146 (7451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Perioadă grea

Pompierii suceveni, asaltați de apelurile pentru intervenții de evacuare a apei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava au deja trei zile de când sunt solicitați din toate părțile pentru misiuni de evacuare a apei.

Doar în 48 de ore, până ieri la prânz, pompierii militari suceveni au efectuat peste o sută de misiuni de evacuare a apei din locuințe și anexe, curți, beciuri și subsoluri, dar și spații inundate ale unor agenți economici, în urma ploilor abundente care nu mai contenesc. Ploile torențiale au afectat mai multe localităţi din județ, printre care Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Sucevița, Frasin, Suceava, Stulpicani, Deia (comuna Frumosu), Prisaca Dornei (comuna Vama), Fălticeni și Hârtop. Cele mai multe intervenții s-au înregistrat pe raza localităților Gura Humorului, Vatra Dornei și Sucevița.

Marți dimineață, pompierii ISU, coordonați de inspectorul-șef, colonelul Costică Gheață, au acționat cu efective sporite la Putna, unde apele s-au revărsat destul de violent.

Din fericire, până acum nu se poate vorbi de probleme majore, case luate de ape sau persoane sinistrate. 

Pompierii militari suceveni au anunțat că au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ, fiind crescută și capacitatea operațională.

Un amănunt important, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus sprijinirea județelor afectate. Astfel, către Suceava, în sprijinul pompierilor militari suceveni, au fost trimise echipaje de la Sălaj, Vaslui și de la Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. Ieri, pompierii veniți în ajutor erau deja direcționați la misiuni în județul Suceava.

Totodată au fost informate imediat toate primăriile de pe raza judeţului cu privire la atenţionările emise, iar către zonele vizate de cod ROȘU s-au trimis, prin sistemul RO-ALERT, mesaje privind avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, ieri, un nou cod portocaliu de vreme severă, valabil în aproape toată țara, inclusiv județul Suceava. Din fericire, pe parcursul zilei de marți, în județ nu s-au mai înregistrat precipitații.

Noul cod portocaliu este valabil de marți, ora 10.00 până miercuri, ora 2.00. Se speră că de joi vremea va reveni în sfârșit la normal, fără interminabilele ploi. Câteva zile fără ploi ar mai reduce din riscul de inundații de la ora actuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii suceveni, asaltați de apelurile pentru intervenții de evacuare a apei.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii suceveni, asaltați de apelurile pentru intervenții de evacuare a apei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei