Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2020 - Anul XXV, nr. 122 (7427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Condiții respectate

Fluxul de călători dirijat după circuite prestabilite în Gara Burdujeni, odată cu reluarea circulației trenurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu reluarea circulației trenurilor în condițiile de pandemie și stare de alertă, reprezentanții CFR Călători, împreună cu personalul din conducerea stațiilor CFR din județul Suceava, au organizat circuite prestabilite pentru călători, care să ofere condiții de siguranță în evitarea infestării cu Covid-19. Astfel, în toate gările au fost organizate circuite separate de intrare și ieșire a călătorilor spre trenuri sau dinspre acestea, cu păstrarea distanței dintre aceștia, fiind organizate și puncte de dezinfecție.

Fluxul principal de intrare în gara Suceava–Burdujeni se va face, conform noilor reglementări primite de la Regionala CFR Iași și puse în practică de conducere, pe ușa principală din mijlocul gării, după săgețile reprezentate cu culorile alb-roșu. După intrarea în gară, fluxul de oameni se va desfășura pe două benzi separate de un gard de dirijare, cea dinspre ușa de intrare pentru cei care vor să meargă direct spre peron, precum și cea dinspre casele de bilete, pentru cei care au de cumpărat bilete de călătorie. Această separare s-a făcut tocmai în ideea păstrării unei distanțe între călători, casele de bilete fiind în același timp deschise alternativ, pentru a evita apropierea celor care așteaptă achiziționarea biletului. Pe pereții gării au fost lipite la vedere anunțuri despre păstrarea distanței și modul în care să se circule, iar la intrare există un punct de dezinfecție, precum și loc de aruncat mănușile sau măștile folosite. Scaunele din zona de așteptare sunt de asemenea inscripționate, pentru a fi folosite păstrând un loc liber între pasageri.

La cele două uși de ieșire spre peroane au fost montate de asemenea garduri de dirijare a fluxului de călători. Pentru cei care sosesc din trenuri, există fluxuri separate pentru ieșire din gară pe părțile laterale ale acesteia, notate cu indicatoare în culorile galben-negru. Aceste garduri de la cele două ieșiri pe peron au fost montate tocmai pentru a nu permite ieșirea călătorilor din gară pe aceleași circuite cu cei care intră. Cei care vor coborî din vagoane vor putea citi indicatoarele postate pe aceste garduri de dirijare, care îi vor trimite pe lateralele din stânga și din dreapta gării. De asemenea, în capetele clădirii gării au fost montate coșuri de gunoi pentru aruncarea materialelor de protecție folosite în tren. La fel ca la intrarea în gară, pe peronul principal există de asemenea puncte de dezinfecție semnalizare. Au fost luate măsuri de igienizare a întregii stații CFR Suceava, iar parcarea auto din fața stației a suferit unele reparații și a fost marcată din nou.

În același timp, în trenurile de călători s-a luat măsura obligativității purtării măștilor de protecție și a mănușilor, iar verificarea biletelor de călătorie se face la vedere, fără a fi atinse de către controlorul de bilete. Biletele se vând păstrând acea distanță între călători, cu un scaun liber între ei, la fel cum pot fi achiziționate locurile pe pat în vagoanele de cușetă sau de dormit. Intrarea și ieșirea în/din vagoanele de călători se face conform unor circuite organizate, pe unul din capetele vagonului făcându-se urcarea, iar pe celălalt capăt coborârea, respectarea lor fiind supravegheată de personalul trenului.

Cea mai mare parte a trenurilor de călători de tip Regio și InterRegio care circulau prin gara Suceava au fost repuse în mișcare, urmând ca de la data de 1 iunie aproape întregul mers al trenurilor să reintre în normal în zona Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fluxul de călători dirijat după circuite prestabilite în Gara Burdujeni, odată cu reluarea circulației trenurilor.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fluxul de călători dirijat după circuite prestabilite în Gara Burdujeni, odată cu reluarea circulației trenurilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei