Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2020 - Anul XXV, nr. 122 (7427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revenire la normal

Flutur a anunţat că cea mai mare parte a Spitalului Judeţean va fi organizată cu secţii non-Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că cea mai mare parte din Spitalul Judeţean Suceava va fi organizat cu secţii non-Covid. Gheorghe Flutur a amintit că încă de vineri a cerut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava să analizeze posibilitatea revenirii activităților medicale anterioare pandemiei la Spitalul Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Flutur a arătat că, în acest sens, luni şi marţi au avut loc două întâlniri ale CJSU, precum și o ședință tehnică la care a participat și coordonatorul pentru gestionarea COVID al Regiunii Nord-Est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Județean Suceava și reprezentanți DSP Suceava.

Şeful administraţiei judeţene a spus că având în vedere argumentele privind numărul scăzut de cazuri COVID și trendul îmbucurător al evoluției situației epidemiologice în județ, s-a concluzionat că există premisele de a se organiza trecerea la activitățile medicale anterioare pandemiei, la Spitalul Nou s-a convenit ca la toate nivelurile până la etajul V al spitalului să se organizez secții non-COVID. „Se va putea reveni astfel la circa 70% din activitatea Spitalului Județean Suceava și, foarte important, se va putea relua activitatea medicală în secții cu specializări medicale unice în județ. Aici vor funcționa secții cum ar fi neurochirurgie, chirurgie, urologie, obstetrică şi ginecologie, ortopedie etc.”, a explicat Gheorghe Flutur. El a adăugat că etajul VI al spitalului va fi zona tampon, unde vor fi pacienții internați care sunt testați și care apoi, în funcție de rezultatul testului, vor fi internați pe secțiile COVID sau non-COVID. De asemenea, la etajul VII va funcţiona terapia intensivă COVID și secții pentru intervenții chirurgicale pentru pacienți COVID. Preşedintele CJ Suceava a spus că în spital va fi asigurată separarea circuitelor funcționale COVID și non-COVID.

„În funcție de evoluția bolii în județ va fi posibilă, ulterior, amenajare etajelor superioare ca zone COVID odată cu amenajarea etajului VI ca zonă non-COVID. De asemenea, pavilioanele de la Spitalul Vechi se mențin spații COVID, mai puțin Secția de oncologie, care va fi non-COVID”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că la Spitalul Vechi este demarată procedura pentru înființarea unui ATI lângă Secția Infecțioase. Flutur a mai spus că începând de miercuri, 27 mai, va fi realizată procedura de avizare epidemiologică pentru soluția prezentată.

„Având în vedere evoluția la acest moment a situației epidemiologice în județ, acestea sunt soluțiile identificate pentru revenirea, în etape, a Spitalului Județean Suceava la activitățile normale, de dinainte de pandemie. Nu a fost cazul să fie luate în calcul alte soluții, cum ar fi zonele de izolare pentru pacienții asimptomatici, sau alte unități medicale din județ, și salut acest lucru”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a anunţat că cea mai mare parte a Spitalului Judeţean va fi organizată cu secţii non-Covid.
 Vizualizări articol: 2068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Flutur a anunţat că cea mai mare parte a Spitalului Judeţean va fi organizată cu secţii non-Covid2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei