Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2020 - Anul XXV, nr. 100 (7405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

Căldura în sistem centralizat se oprește din 4 mai, după șapte luni de sezon rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului vor mai avea căldură în calorifere, pe timpul nopții, până luni, 4 mai, când se va sista furnizarea acestui serviciu public.

Decizia de oprire a furnizării căldurii a fost comunicată de către conducerea Thermonet Suceava, după o analiză a evoluției temperaturilor medii exterioare, conform prognozelor meteo, astfel încât să fie întrunite prevederile legale, de comun acord cu conducerea Primăriei Suceava.

“Ca urmare a evoluției temperaturilor medii exterioare şi a prevederilor legislative, Thermonet Suceava va proceda la întreruperea furnizării încălzirii pentru sezonul rece 2019-2020, începând cu data de 04.05.2020, ora 12.00. Furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător după acelaşi program”, a declarat directorul societății de termoficare, Mugur Corlățan.

Conform HG nr. 425 din 1994 – privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice art. 117,  oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutiv în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte + 10 grade C, între orele 18.00 – 6.00.

Drept urmare, în perioada următoare se vor lua măsurile de izolare a instalațiilor de încălzire în condiții de siguranță, se vor face diafragmările hidraulice necesare, se va face reglajul de debit pentru instalațiile de pompare în condiții economice şi se va proceda la reglajul instalațiilor de furnizare apă caldă menajeră pentru sezonul cald.

“Pînă acum s-au efectuat probele hidraulice pentru identificarea zonelor cu siguranță scăzută în exploatare în vederea pregătirii programului de reparații planificate pentru anul 2020. Rugăm utilizatorii să îşi asigure instalațiile interioare şi să le pregătească pentru sezonul rece 2020-2021”, au transmis reprezentanții Thermonet.

Începerea furnizării căldurii în sistem centralizat, în municipiul Suceava, a început mai devreme decât era preconizat, din 4 octombrie 2019, cu “probe la cald”, din cauza unei scăderi accentuate a temperaturilor exterioare, pe fondul unui valul de aer arctic abătut asupra Europei. Drept urmare, sucevenii au avut șapte luni de sezon rece, care se regăsesc în cheltuielile lunare de întreținere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura în sistem centralizat se oprește din 4 mai, după șapte luni de sezon rece.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căldura în sistem centralizat se oprește din 4 mai, după șapte luni de sezon rece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei