Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2020 - Anul XXV, nr. 100 (7405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificare

Toate cele 73 de persoane internate la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea vor fi testate pentru COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate cele 73 de persoane internate la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea vor fi testate pentru COVID-19 de Direcția de Sănătate Publică Suceava. Acest lucru se întâmplă pentru că un muncitor de la acest centru a fost infectat cu noul coronavirus. În urma testărilor efectuate zilele trecute de DSP Suceava la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, din cei 38 de angajați testați (ambele ture), 31 sunt negativi, pentru 6 se așteaptă un nou rezultat, deoarece au ieșit neconcludente, iar pentru un muncitor necalificat rezultatul a ieșit pozitiv. În acest caz, DSP a luat decizia de testare a tuturor persoanelor internate în centru. În zilele următoare se așteaptă rezultatele finale.

 

Majoritatea angajaților din centrele rezidențiale nu sunt infectați

DSP Suceava a testat și personalul din alte centre rezidențiale, precum Centrul de Recuperare și Reabilitare Pojorâta, Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „O nouă Viață” Siret, Casa Emanuel din Cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp – „O Nouă Viață” Suceava, Centrul de Abilitare și Reabilitare de la Todirești, unde toate rezultatele au fost negative. De asemenea, DSP Suceava a mai testat 9 angajați de la o Casă de tip familial din Fălticeni, pentru copii, deoarece una din asistentele medicale a fost detașată o perioadă la CRRN Sasca Mică și s-a reîntors recent la serviciu în cadrul casei. Toți cei 9 angajați au testele negative.

Vă reamintim că primul centru la care s-a făcut testarea beneficiarilor și a angajaților a fost Centrul de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, după ce șefa centrului se afla în izolare la domiciliu și a fost testată pozitiv. Toți angajații și beneficiarii centrului sunt diagnosticați negativ. 

 

Sasca Mică și Costâna au cei mai mulți infectați cu COVID-19

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii, unde au fost depistate pozitiv 301 persoane, s-a luat deja măsura de carantinare a centrului, printr-un ordin emis în cursul zilei de marți de către secretarul de stat Raed Arafat. Această măsură a fost luată după ce în cursul zilei de luni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis o hotărâre ce a fost înaintată secretarului de stat, cu propunerea de carantinare a centrului din Sasca Mică și asigurarea dispozitivelor de pază cu efective de jandarmi și poliție în jurul acestuia.

La Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică de la Costâna, din 103 angajați testați, au fost identificați pozitiv 34, iar din 154 de beneficiari, au fost diagnosticați pozitiv 88. Numărul total de persoane infectate cu noul coronavirus la centrul de la Costâna a ajuns la 122. Și în acest caz, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis, miercuri, să solicite instituirea carantinei la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna. Propunerea a fost înaintată către Centrul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în vederea analizării, aprobării și emiterii, după caz, a Ordinului Comandantului Acțiunii, șeful Departamentului pentru Situații Speciale de Urgență, secretar de stat dr. Raed Arafat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate cele 73 de persoane internate la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea vor fi testate pentru COVID-19.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate cele 73 de persoane internate la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea vor fi testate pentru COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei