Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2020 - Anul XXV, nr. 91 (7396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Ioan Stan: Președintele României și PNL-iștii sunt speriați și nemulțumiți că vor trebui să dea explicații când se va termina starea de urgență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că în ultimul timp a constatat faptul că mai mulți PNL-iști, atât din județ, cât și din întreaga ţară, sunt extrem de nervoși și nemulțumiți şi îi acuză pe social-democraţi că nu ar fi respectat Constituția României și regulamentul Camerei Deputaților, prin modificările pe care le-au adus hotărârii privind prelungirea stării de urgență. Ioan Stan a adăugat că a observat și că președintele României, Klaus Iohannis, este la fel de nemulțumit și la fel de nervos din cauza intervenției PSD, dar şi că şeful statului a uitat că rolul său este de mediator și că este președintele tuturor românilor, nu al unui anumit partid politic.

„Totuși nu ne miră atitudinea sa odată ce, la începutul epidemiei, era mai preocupat de organizarea alegerilor anticipate decât de protejarea vieții cetățenilor. Cu toate acestea, pe nici unul dintre ei nu l-am văzut indicând care anume sunt articolele din Constituție și din regulamentul Camerei Deputaților pe care le-am încălcat. De ce? Pentru că nu am făcut nimic în afara legii”, a spus Stan. El a adăugat că, în realitate, Parlamentul României a adoptat pe 16 aprilie 2020 proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul României cu voturile PSD, partid care nu s-a opus acestei inițiative. Liderul PSD Suceava a subliniat că social-democraţii au adus o serie de completări, respectiv o prevedere potrivit căreia restrângerea de drepturi și libertăți pe perioada acestei stări de urgență trebuie să fie determinată exclusiv de prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19, temeinic motivată și cu respectarea strictă a exigențelor din Constituția României.

„De asemenea, în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, Guvernul va prezenta Parlamentului un raport complet privind măsurile adoptate pe perioada stării de urgență pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19, măsurile care au restrâns exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale, măsurile cu caracter economic și social, temeiurile care au determinat luarea măsurilor și efectele produse, precum și conformitatea acestora cu exigențele legilor în vigoare. O altă completare prevede că în termen de 60 de zile de la încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va efectua un control al modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării şi va prezenta Parlamentului un raport cuprinzând cele constatate, concluzii și propuneri, în condițiile prevăzute de Constituția României”, a explicat Ioan Stan.

El a spus că social-democrații consideră că aceste amendamente sunt normale și în spiritul democrației, iar prin ele se urmăreşte evitarea oricărui abuz, precum și evitarea de cheltuieli fără justificare a banului public. „Acestea fiind spuse, așteptăm ca PNL-iștii sau chiar președintele țării să le explice cetățenilor ce este greșit în cele menționate mai sus. Sau pur și simplu sunt speriați și nemulțumiți că atunci când se va termina această stare de urgență vor trebui să dea explicații pentru tot ce au făcut? Este o întrebare retorică la care nu așteptăm răspuns, dar suntem convinși că viitorul ne va lumina și în această chestiune”, a încheiat Ioan Stan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Președintele României și PNL-iștii sunt speriați și nemulțumiți că vor trebui să dea explicații când se va termina starea de urgență.
 Vizualizări articol: 2647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ioan Stan: Președintele României și PNL-iștii sunt speriați și nemulțumiți că vor trebui să dea explicații când se va termina starea de urgență1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei