Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2020 - Anul XXV, nr. 91 (7396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Polițe de plătit

Bogdan Bănică acuză de legături cu mafia lemnului un ofițer de poliție care ceruse diminuarea salariului sindicalistului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițistul criminalist sucevean Bogdan Bănică, liderul Sindicatului Decus, a venit cu acuzații grave în ultimele zile față de doi ofițeri cu funcții de conducere, principalul vizat fiind comisarul-șef Marian Clim, șeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul poliției județene. Comisarul-șef Clim este cel care coordonează polițiștii care se ocupă de combaterea transporturilor ilegale de lemn, în special cele din trafic.

 

Bogdan Bănică vorbește de întâlniri suspecte, la birou, între șeful de la Delicte Silvice și agenți economici

Bănică a postat un mesaj care face referire la patroni de societăți de exploatare lemn care vin în biroul comisarului-șef Marian Clim, unde regula ar fi să fie lăsat singur în birou cu aceștia. Sindicalistul spune că are suspiciuni rezonabile cu privire la posibile complicități pe linia ilegalităților, plecând doar de la acest mesaj. Din start, acuzația pare a fi una ”subțire”, însă nu discutăm aici despre aceste acuzații privind mafia lemnului și polițiști, asta fiind treaba structurilor abilitate.

Ulterior, după aceste acuzații, Bogdan Bănică a fost chemat în birou de un alt ofițer cu funcție de conducere, Dumitru Monor, șeful Serviciului de Ordine Publică al poliției județene, care l-ar fi ”mustrat” pentru acuzațiile față de Clim.

 

Clim a cerut diminuarea drepturilor salariale ale lui Bănică cu până la 20%. Propunerea nu a trecut

Un amănunt care trebuie cunoscut pentru context este că Marian Clim, șeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, a făcut parte recent dintr-o comisie de disciplină care l-a cercetat pe Bănică, după postări pe Facebook în care acesta acuza posibile ilegalități în cazul concursului pentru postul de șef al Centrului de Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Aceste acuzații nu au putut fi dovedite, un șef de la București a depus o sesizare față de Bogdan Bănică, astfel că s-a demarat procedura de cercetare internă a acestuia.

Din cei trei membri ai comisiei de cercetare, Marian Clim a fost singurul care a cerut sancționarea lui Bănică cu diminuarea a până la 20% din drepturile salariale, fapt care însă nu s-a concretizat pentru că ceilalți doi membri ai comisiei au propus doar atenționări și au fost majoritari.

 

Un sindicalist incomod și controversat

Deși Bogdan Bănică a fost cercetat disciplinar de mulți colegi, pe linie internă, nu mulți au avut curajul de a propune o astfel de sancțiune, legată de diminuarea salariului. Sunt amănunte care trebuie cunoscute, mai ales că toate acuzațiile lui Bogdan Bănică sunt preluate in corpore de o parte a presei locale din Suceava, fără vreo verificare sau solicitarea altor puncte de vedere.

Un adevăr este că Bogdan Bănică a făcut și multe sesizări importante privind nereguli din poliție, astfel că este incomod printre mulți dintre cei din IPJ Suceava, mai ales șefi. Pe de altă parte, și mai multe acuzații ale acestui au rămas doar la acest nivel, iar limbajul extrem de virulent nu este scuzabil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Bănică acuză de legături cu mafia lemnului un ofițer de poliție care ceruse diminuarea salariului sindicalistului.
 Vizualizări articol: 5545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Bogdan Bănică acuză de legături cu mafia lemnului un ofițer de poliție care ceruse diminuarea salariului sindicalistului3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei