Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2020 - Anul XXV, nr. 91 (7396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lumina Sfântă nu se mai aduce la Suceava. Sucevenii, sfătuiți să aprindă candela de acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma numeroaselor controverse și discuții stârnite la nivel național referitoare la ce pot face sau nu credincioșii de Paște, dar și a avertismentelor medicilor, anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, la Suceava, de Înviere, Lumina se aprinde doar la candela de acasă.

Joi seara, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că Lumina Sfântă nu e mai aduce la Suceava, localitate aflată în carantină, (dar nici la Iași, zborurile nefiind aprobate),încât nici nu ne mai încadrăm la capitolul 3 din Acordul dintre Biserica Ortodoxă Română și MAI.

“Dragi suceveni, în urma discuțiilor avute cu membri din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere că nu se mai aduce Lumina Sfântă la Suceava, rezultă că nu ne încadrăm la capitolul 3 din Acord. Nu se poate împărți lumina învierii la ora 24.00”, a spus Ion Lungu, care inițial, miercuri, a anunțat măsurile precedente, prin care Lumina Sfântă era adusă de la Ierusalim și împărțită populației, la blocuri și la case, cu respectarea condițiilor de igienă și distanțare socială.

Lungu spune că totuși dimineața, la finalul slujbei, se poate împărți anafura de către voluntari și personalul clerical conform art. 2 din Acord - "distribuire anafură în prima zi  de Paști, la solicitarea credincioșilor".
“Am văzut opinia unor ierarhi referitor la lumina de Paști, credincioșii la ora 24.00 pot să aprindă lumina de la candela de acasă. Vă rog să respectam Acordul și Ordonanțele Militare. Municipiul Suceava este cea mai afectată localitate din România, cu peste 1.300 de persoane confirmate pozitiv.
Să facem tot posibilul să limităm răspândirea virusului. Mulțumesc pentru înțelegere! Doamne ajută!”, a adăugat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lumina Sfântă nu se mai aduce la Suceava. Sucevenii, sfătuiți să aprindă candela de acasă.
 Vizualizări articol: 2645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lumina Sfântă nu se mai aduce la Suceava. Sucevenii, sfătuiți să aprindă candela de acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei