Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 284 (7285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Firma Sadok Cris din Negostina nu a fost deratizată de falsul „inspector de la SANEPID”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Verificările efectuate de inspectorii veterinari la unul dintre magazinele din Negostina care au avut contract de dezinfecție-deratizare-dezinsecție (DDD) cu falsul „inspector de la SANEPID” au arătat că acesta nu a folosit substanțe periculoase. Proprietarul magazinului Sadok Cris SRL, Daniel Iulian Crejenovschi, a declarat că a avut, într-adevăr, un contract de prestări servicii DDD cu Vasile F., un fost profesor de educație fizică şi învățător, actualmente pensionar, dar că acesta nu a efectuat nici un fel de activități de deratizare în magazinul său. „La mine e ca în farmacie. Am un contract anual, pentru care am şi plătit, conform documentelor, dar domnul respectiv nu a dat cu nici un fel de substanțe la mine la firmă”, a declarat proprietarul magazinului.

Procesele-verbale de control încheiate de medicii veterinari de la circumscripțiile din Siret şi Rădăuți în data de 29 noiembrie a.c. consemnează că la Sadok Cris SRL sunt respectate cerințele legale de igienă şi depozitare pentru produsele alimentare comercializate, că personalul are fişele medicale la zi. Confirmă, de asemenea, existența contractului pentru DDD încheiat cu Vasile F.. Directorul Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Suceava, dr. Dănuț Corneanu, a precizat, ieri, că la acest magazin nu au fost folosite substanțe raticide sau alte substanțe toxice şi că singurele activități din segmentul DDD au fost de dezinfecție „cu dezinfectante uzuale din comerț”.

În ceea ce îl priveşte pe Vasile F., directorul DSVSA a afirmat că din verificările de până acum nu sunt probe că acesta ar fi prestat acțiuni de deratizare, deşi contractele pe care le încheia cu proprietari de magazine şi chioşcuri prevedeau şi astfel de activități, pentru care oamenii plăteau.

Reamintim că Vasile F., din comuna Bălcăuți, a fost amendat de Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava cu suma de 5.000 de lei şi s-a ales cu o plângere la Poliție – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, după ce veterinarii au constatat că efectua aşa-zise acțiuni de dezinfecție şi dezinsecție la magazine alimentare din comună şi în împrejurimi, fără a fi autorizat în acest sens. Cercetarea DSVSA Suceava a pornit de la sesizarea unui localnic, care a reclamat că Vasile F. "face deratizare şi dezinsecție la magazine şi chioşcuri în Negostina, Grămeşti, Gropeni şi cine mai ştie unde”. „Acest domn pensionar la unii le zice că este inspector la SANEPID, iar la alții că este împuternicit de anumiți medici de la SANEPID să deratizeze şi să facă dezinsecție la magazine contra unor sume de bani”, se arată în reclamație.

Verificările efectuate de DSVSA au demonstrat că sesizarea se confirmă, în sensul că fostul învățător are o firmă înregistrată din 2012, dar nu  este autorizat pentru efectuarea de acțiuni de dezinfecție şi dezinsecție, conform legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma Sadok Cris din Negostina nu a fost deratizată de falsul „inspector de la SANEPID”.
 Vizualizări articol: 2074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firma Sadok Cris din Negostina nu a fost deratizată de falsul „inspector de la SANEPID”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei