Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 284 (7285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

“RESTAURARE ŞI CONSERVARE A PATRIMONIULUI CULTURAL ŞI A INFRASTRUCTURII CONEXE, LA BISERICA MONUMENT ISTORIC CU HRAMUL <SFÂNTUL DUMITRU>, PAROHIA ADÂNCATA II“

PAROHIA ADÂNCATAII, sat Adâncata, comuna Adâncata, judeţul Suceava,a semnat în luna decembrie 2017Contractul de Finanţare pentru proiectul “RESTAURARE ŞI CONSERVARE A PATRIMONIULUI CULTURAL ŞI A INFRASTRUCTURII CONEXE, LA BISERICA MONUMENT ISTORIC CU HRAMUL <SFÂNTUL DUMITRU>, PAROHIA ADÂNCATA II“, Cod SMIS 119431,proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5- Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural,Prioritatea de investiţii 5.1- Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Perioada de implementare a proiectului a fost  de 24 de luni, respectiv între data de 15.12.2017 şi data 14.12.2019.

Valoarea totala a proiectului este 3.889.053,22 lei, din care asistenta financiara nerambursabila 3.811.270,98 lei.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 este Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est.

Obiectivul general:al proiectului este în concordanță cu obiectivul strategic al Priorității de investiție și constă în sprijinirea unei dezvoltări locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, sprijinirea unei dezvoltări durabile și echilibrate teritorial și național, prin creșterea  importanței  turismului și culturii ca factori care stimulează creșterea economică în regiunea Nord Est, respectând principiile dezvoltării durabile  și ale protecției mediului  prin  conservarea moștenirii culturale laBiserica „ Sfantul Dumitru”.

Obiectivele specifice:

  • restaurarea, conservarea, consolidarea, protejarea si valorificarea de durata a monumentului istoric Biserica „ Sfantul Dumitru”, in scopul salvarii de la deteriorare, a conservarii mostenirii culturale si a promovarii unui program de revitalizare si valorificare a potentialului cultural regional. Obiectivul general va face ca proiectul sa aiba o influenta pozitiva asupra cresterii turismului cultural- religios si va contribui la dezvoltarea regiunii.
  • crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități, susținând astfel egalitatea de șanse;
  • creșterea numărului de turiști care vizitează  Biserica „ Sfantul Dumitru”,de la 850/an (la inceputul perioadei de implementare) la 1000/an(dupa 2 ani de la finalizarea investitiei) si 1250/an (dupa 5 ani de la finalizarea investitiei);

   Grupul tinta principal vizat este alcatuit în cea mai mare măsură, de enoriași, turiști, vizitatori, și orice alte persoane interesate de turismul cultural religios din Bucovina, care vor poposi anual la Parohia Adancata II.

Rezultatele proiectului:

Numărul de obiective de patrimoniu restaurate/ protejate/ conservate:1 obiectiv

Numărul de vizitatori înainte, respectiv după intervenția asupra obiectivului de patrimoniu care beneficiază de sprijin: Valoare indicator la începutul implementării proiectului: de la 850vizitatori; Valoare indicator la finalul monitorizării proiectului: 1250vizitatori.

Clădire monument istoric reabilitată:1clădire monument istoric reabilitată

Amenajare peisagistică, în scopul asigurării funcționalității obiectivului și a creșterii atractivității acestuia: 1

Evenimente organizate: 2 evenimente organizate

Materiale de publicitate: 4 (2 comunicate de presa, 1 panou temporar si 1 placa de identitate permanenta)

Materiale de promovare: - 3.000 pliante 2.000 broșuri

Facilități pentru persoane cu dizabilități: 3 facilități

Sistem digitizare: 1 document digital master al obiectivului realizat prin proiect

Servicii prestate: Proiectare, Elaborare studii de teren, Dirigenție de șantier, Consultanță, Audit financiar, Publicitate, Servicii pentru evenimente, Tipărire, Digitizare: 9 servicii prestate și recepționate.

Numărul de obiective de patrimoniu restaurate/ protejate/ conservate: 1 obiectiv

Obiectivul de patrimoniu restaurat este introdus in circuitul public.

Investiția include masuri de susținere a colectării selective a deșeurilor, de creștere a gradului de recuperare și reciclare a deșeurilor și gestionare corespunzătoare cu respectarea principiilor strategice și a minimizării impactului asupra mediului și sănătății umane.

Pentru informaţii suplimentare despre derularea proiectului, va rugam sa contactati PAROHIA ADANCATA II la  tel. 0745978690,  email:parohiaadancata2@yahoo.com,Preot Paroh MITU PASCAL.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “RESTAURARE ŞI CONSERVARE A PATRIMONIULUI CULTURAL ŞI A INFRASTRUCTURII CONEXE, LA BISERICA MONUMENT ISTORIC CU HRAMUL , PAROHIA ADÂNCATA II“.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“RESTAURARE ŞI CONSERVARE A PATRIMONIULUI CULTURAL ŞI A INFRASTRUCTURII CONEXE, LA BISERICA MONUMENT ISTORIC CU HRAMUL , PAROHIA ADÂNCATA II“0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei