Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peşti mici

Judecătorii au respins propunerea de arestare a unor suceveni prinşi cu câteva zeci de pachete de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre suspecţii reţinuţi în urma amplei acţiuni a poliţiei de luni cu privire la contrabandiştii care îşi valorifică ţigările în pieţele Sucevei au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au respins însă propunerea şi au decis că măsura controlului judiciar este suficientă. Ce atrage atenţia este că cei doi, Corneliu Andronache, zis „Vipera”, şi Ştefăniţă Sava, sunt puşi sub acuzare pentru două acte de contrabandă, însă cantitatea de ţigări găsită asupra lor este redusă, de ordinul zecilor de pachete de ţigări (din informaţiile noastre ar fi vorba de 60, respectiv 45 de pachete). Pe de altă parte, ambii au antecedente penale, astfel că poliţiştii şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au reţinut repetabilitatea şi au solicitat arestarea preventivă. Cel puţin prima instanţă a considerat măsura prea aspră, însă soluţia Judecătoriei Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, sprijiniţi de jandarmi, au pus în aplicare luni, 7 octombrie, 13 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Suceava, la Şcheia şi la Dumbrăveni, fiind vizate imobile şi locaţii despre care existau date că sunt folosite ca spaţii de depozitare de către mai multe persoane implicate în contrabanda cu ţigări.

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate 106.400 de ţigarete (peste 5.000 de pachete), nouă telefoane mobile, un autoturism şi sume de bani – 7.350 de euro şi 13.400 de lei.  

În acest dosar este vorba de afacerişti cu ţigări care îşi valorificau în general marfa în pieţe. Nu este vorba de cantităţi foarte mari de ţigări, aparent chiar mici, însă anchetatorii spun că afacerea este una de dimensiuni mari, dacă se face un calcul la nivel de luni sau de ani. De altfel, astfel de estimări, foarte contestate de avocaţi, se fac frecvent în dosarele de acest gen, iar uneori sunt acceptate în instanţă. 

În acest  caz, cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Persoanele vizate se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o sentinţă finală a instanţelor de judecată.

Acum trei ani, în 2016, 25 de suceveni au fost puşi sub acuzare într-un amplu dosar privind contrabanda din Piaţa Mare a Sucevei. Dosarul s-a lăsat cu condamnări grele, de până la 10 ani de închisoare, dar sentinţele nu sunt încă definitive.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii au respins propunerea de arestare a unor suceveni prinşi cu câteva zeci de pachete de ţigări.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judecătorii au respins propunerea de arestare a unor suceveni prinşi cu câteva zeci de pachete de ţigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei