Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie judecătorească

Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Suceava, executată silit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Suceava va fi executată silit. Asta a stabilit Judecătoria Suceava, iar soluţia pronunţată zilele trecute nu are nici o cale de atac.

„Acum este evident de ce Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor n-a răspuns de un an de zile la memoriul nostru, prin care ceream ca acea Comisie Judeţeană care nu a pus în aplicare mai multe hotărâri judecătoreşti să fie amendată sau să se constate că nerespectarea hotărârilor judecătoreşti are incidenţă penală şi, în consecinţă, să se trimită sesizarea noastră către procurori”, a declarat Todirel Călugăriţa, preşedintele Asociaţiei Şomuzul.

În adresa respectivă erau semnalate contravenţii sau infracţiuni în activitatea Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Suceava.

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost întrebată de ce Comisia judeţeană a întârziat nepermis de mult punerea în posesie a celor care au titluri de proprietate sub luciurile de apă. Este vorba de terenurile aflate la Acumularea Şomuz II Moara, pe o suprafaţă de 33 de hectare, respectiv 250 de hectare aflate sub apele mai multor iazuri, printre care Pocoleni şi Roşia, iazuri aflate în administrarea Pescoliv.

„Pentru că aş fi vrut să evit o acţiune în contencios administrativ, la data de 5 iunie 2019 am expediat la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, în numele Asociaţiei Şomuzul, o cerere în baza Legii privind accesul la informaţiile de interes public. La 19 iunie 2019, Biroul de Presă al ANRP m-a informat că <răspunsul la petiţia dumneavoastră din 5 iunie este în curs de avizare/semnare. Va fi trimis până vineri>. Pentru ca pe 25 iunie 2019 să primesc următoarea adresă, datată înaintea celei de mai sus, adică 18.06.2019 – într-o zi de marţi cu trei ceasuri rele, prin care eram informat că ANRP încă nu a finalizat analiza şi că această procedură va mai dura. Acum, după aproape un an, răspunsul tot nu a apărut. În schimb, am obţinut această hotărâre judecătorească şi ne întrebăm cine va plăti pentru toate”, a mai spus Todirel Călugăriţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Suceava, executată silit.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Suceava, executată silit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei