Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Perioada 10 – 16 octombrie

Unde fugim de-acasă...

Joi, 10  octombrie

„Ciprian Porumbescu - balada sufletului românesc”, acţiune la Biblioteca Bucovinei

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Asociaţia Seniorilor Bucovinei Suceava, Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz” Suceava organizează joi, 10 octombrie, la ora 11:00, în Sala de artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei, acţiunea „Ciprian Porumbescu - balada sufletului românesc”. Prof. univ. dr. ing. Mihai Grămăticu va face o prezentare cu tema „Viaţa şi opera lui Ciprian Porumbescu”, după care naistul Ovidiu Șvarţ va interpreta câteva melodii şi fragmente muzicale din opera lui Ciprian Porumbescu. Acţiunea se va încheia cu vizionarea unor fragmente din filmul „Ciprian Porumbescu”.

 

Expoziţia de pictură, grafică şi desen „Arta memoriei”, la Muzeul de Istorie Suceava

La Muzeul de Istorie Suceava va avea loc joi, 10 octombrie 2019, la ora 15:00, vernisajul expoziţiei de pictură, grafică şi desen „Arta memoriei” purtând semnătura artistului rădăuţean Traian Postolache (1953 – 2016). Evenimentul este organizat de Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava, în colaborare cu fiica artistului, Leon-Postolache Miriam. Cu ocazia vernisării expoziţiei va vorbi criticul de artă Oliv Mircea. Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor în perioada 10 octombrie - 17 noiembrie 2019.

 

Proiecţie de film documentar la Muzeul Bucovinei, pentru a marca Ziua Holocaustului din România

Muzeul Bucovinei vă invită joi, 10 octombrie, începând cu ora 13:00, la Muzeul de Istorie, la proiecţia filmului documentar „Supravieţuitori ai Holocaustului”, un film care creionează o hartă a durerii, dar şi a speranţei, a faptului că nimic nu a putut fi uitat, poveşti de viaţă trăite de supravieţuitori ai dramaticelor evenimente petrecute parcă într-o altă realitate la mijlocul secolului trecut, când mii de evrei din Basarabia şi Bucovina au fost deportaţi forţat în Transnistria, filmul arătând o călătorie dureroasă care povesteşte despre adevăruri care nu trebuie uitate.

La eveniment este invitat profesorul Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Suceava, care va vorbi despre semnificaţia zilei de 9 octombrie 1941, despre soarta cutremurătoare a evreilor în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Activitatea este realizată în colaborare cu Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, cu sprijinul prof. de istorie Rodica Cozaciuc.

 

Vineri, 11 octombrie

Lansarea volumului „Pe unde-ai intrat, bă” de Nicu Monor, vineri, la Biblioteca Bucovinei

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava organizează vineri, 11 octombrie, de la ora 17:30, la Biblioteca Bucovinei, lansarea de carte „Pe unde-ai intrat, bă” de Nicu Monor. Invitat: Constantin Horbovanu. Moderator: Marius Cocoş.

 

Sâmbătă, 12  octombrie

„Coaste din viaţa lui Adam”, la Teatrul „Matei Vişniec”

„Coaste din viaţa lui Adam”, pe 12 octombrie, la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec”. „Coaste din viata lui Adam” este o viziune în cheie comică a vieţii de după moarte. Suntem martori la judecata de apoi a lui Manuel, un tânăr muzician care moare şi ajunge în cer. Aici primeşte din oficiu un avocat şi viaţa lui este luată la bani mărunţi. Câte iubite a avut, de ce le-a părăsit şi pe care a iubit-o mai mult? În distribuţie: Leonid DoniPaul IpateOctavian StrunilaAnca Dinicu si Oana Strunila. Scenografia: Maria Nicola. Coregrafia: Oana Strunilă. Regie şi scenariu: Octavian Strunilă.

 

Duminică, 13  octombrie

Crosului Sucevei, ediţia a V-a

Cea de-a V-a ediţie a Crosului Sucevei va avea loc pe 13 octombrie, de la ora 13:00. Competiţia sportivă este organizată de Primăria Municipiului Suceava, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism.

 

Marţi, 15  octombrie

Recital de lieduri cu soprana Andreea Maftei şi pianista Alina Andronic Ursu

Soprana Andreea Maftei şi pianista Alina Andronic Ursu aduc pe scena Universităţii ”Ștefan cel Mare” Suceava un recital de lieduri. Evenimentul este programat pe 15 octombrie, de la ora 19.00, la Auditoriumul ”Joseph Schmidt”. 

Preţul unui bilet este de 10 de lei sau 5 de lei pentru studenţi, elevi şi pensionari.
Biletele se pot achiziţiona online pe www.ccs-sv.rosau de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din strada Zorilor Nr. 6, lângă magazinul Albina.
Informaţii suplimentare la 0752 092 606.

 

Miercuri, 16  octombrie

„I am You”, la Teatrul „Matei Vişniec”

„I am You”, pe 16 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec”. „I am You” este un concert performativ născut din dialogul solistei vocale Ana-Cristina Leonte cu beatboxer-ul şi coregraful Denis Bolborea. Pornind de la dorinţa comună de explorare a ideii de ritual prin tehnici şi tehnologii moderne, manifestarea vine ca un răspuns la nevoile unei societăţi în care asistăm la o separare a indivizilor, o disipare a sensului şi a rolului comunităţii. Detaşându-se de cadrul urban în care relaţiile interumane sunt subţiate şi distorsionate, cei doi artişti s-au adâncit în căutarea unui limbaj universal care îşi propune să atingă dincolo de alegerile personale şi diferenţele de orientare spirituală, având ca sursă o profunzime umană universală, independentă de religie şi cultură.

Performeri: Ana-Cristina Leonte, Denis Bolborea
Videoproiectie: Andrei Cozlac
Documentare Foto-video: Gabriel Durlan
Producător: Indie Box
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Intrarea este liberă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei