Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 199 (7200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vacanţă specială

Valentin Vasilescu, cu un grup de opt călăreţi, în pelerinaj la mănăstirile dintre Cetatea Sucevei şi Cetatea Neamţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cascadorul Valentin Vasilescu şi trupa de călăreţi cu care a participat la Festivalul de Artă Medievală de la Suceava au plecat, ieri, în pelerinaj la mănăstirile de pe traseul dintre Cetatea de Scaun a Sucevei şi Cetatea Neamţului.

Valentin Vasilescu a declarat că este vorba despre o călătorie călare, pe un drum de circa 150 de kilometri, care va dura cinci zile. El a spus că vor face popas la Mănăstirea Slatina, unde odihnesc domnitorul Alexandru Lăpuşneanu, Doamna Ruxandra - fiica lui Petru Rareş şi cele două fete ale lor, la Mănăstirea Agapia, cu frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861, apoi la Mănăstirea Neamţ - cel mai mare şi mai vechi aşezământ monahal din Moldova, a cărei biserică este ctitorită de voievodul Ştefan cel Mare.

Cunoscutul cascador a mai afirmat că a început să meargă pe cal spre mănăstiri în anul 2014, când a parcurs călare, în 22 de zile, 750 de kilometri de la Bucureşti la Mănăstirea Putna. I-a plăcut şi a repetat experienţa, pe un traseu mai scurt, între cele două cetăţi, după Festivalul Medieval de la Suceava.

Reamintim că şi la ediţia din acest an Valentin Vasilescu a fost în Cetatea Sucevei cu opt dintre caii săi şi cu păsări de pradă. În afară de cascadorie, Valentin Vasilescu mai este scafandru, instructor de echitaţie şi alpinist, crescător de cai, lupi şi păsări de pradă. A fost primul român acceptat în „The Taurus World Stunt Academy“, organizaţia internaţională a cascadorilor, şi primul care a primit Premiul pentru Cascadori al Uniunii Cineaştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valentin Vasilescu, cu un grup de opt călăreţi, în pelerinaj la mănăstirile dintre Cetatea Sucevei şi Cetatea Neamţului.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Valentin Vasilescu, cu un grup de opt călăreţi, în pelerinaj la mănăstirile dintre Cetatea Sucevei şi Cetatea Neamţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei