Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 199 (7200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiecte comune

Şeful Departamentului de Chirurgie Vasculară a Clinicii AKH din Viena a vizitat ieri Spitalul de Urgenţă Suceava, în vederea iniţierii unei colaborări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost vizitat, ieri, de prof. univ. dr. Christoph Neumayer, şeful Departamentului de Chirurgie Vasculară al Spitalului Universitar AKH din Viena. Profesorul austriac a venit la Suceava la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Ieri, dr. Neumayer s-a întâlnit cu preşedintele Flutur la Palatul Administrativ şi au discutat despre proiecte comune între cunoscuta clinică din Viena şi CJ Suceava, în calitate de instituţie tutelară a Spitalului de Urgenţă din Suceava.
Preşedintele Gheorghe Flutur a subliniat interesul major al CJ pentru cât mai multe investiţii în domeniul sănătăţii, precum şi potenţialul şi strategia de dezvoltare a spitalului în chirurgie vasculară şi chirurgie intervenţională, în condiţiile în care se doreşte transformarea compartimentului de profil în secţie, cu cel puţin 25 de paturi. „S-a convenit deja ca trei medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH. Am discutat despre chirurgia vasculară pentru copii, despre construirea unui spital de copii la Suceava şi mi-am exprimat dorinţa ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a face operaţii pe cazuri deosebite ale pacienţilor din zona noastră. În discuţiile purtate i-am transmis domnului Neumayer şi despre contactele şi intenţiile celor de la Graz, de a construi aici un spital de recuperare”, a declarat, după întâlnire, Gheorghe Flutur.
De la Consiliul Judeţean, prof. Neumayer a mers la spital, unde s-a întâlnit cu  managerul Vasile Rîmbu, directorul medical, dr. Mircea Macovei, şi cu medici din secţiile pe care le-a vizitat.

 

Cazurile complexe pot fi operate de profesorul Neumayer la Spitalul de Urgenţă Suceava

Managerul Vasile Rîmbu a declarat că strategia de dezvoltare a spitalului include extinderea gamei de intervenţii care se efectuează aici şi realizarea de proceduri medicale complexe, „la nivelul practicat în clinicile din Europa”, iar colaborarea cu medici de la clinici din Occident se înscrie pe această linie.

În ceea ce priveşte chirurgia vasculară, Vasile Rîmbu a arătat că la această oră este în derulare un concurs de ocupare a unui post de chirurg vascular, la care s-au înscris doi medici, şi în viitorul apropiat vor fi scoase la concurs alte două posturi. „La anul vom extinde spaţiul pentru chirurgia vasculară, chirurgia toracică şi chirurgia plastică prin construirea a încă unui nivel la unul dintre corpurile spitalului”, a afirmat managerul. Acesta a mai spus că până la sfârşitul acestui an medicii din spital vor selecta cazuri dificile care necesită intervenţii complexe de chirurgie vasculară, ce vor fi realizate de prof. univ. dr. Christoph Neumayer la Suceava, în colaborare cu echipa medicală de aici. Tot până la sfârşitul anului, spitalul va trimite o scrisoare de intenţie la AKH, referitoare la colaborarea practică, la Suceava, pentru cazurile dificile, precum şi pentru perfecţionarea la clinica vieneză a medicilor şi asistenţilor medicali de la compartimentul de chirurgie vasculară al Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou”.

 

Prof. Neumayer: „Dotările moderne ale spitalului şi buna organizare (...), profesionalismul arătat de medicii pe care i-am întâlnit (...) permit o conlucrare colegială”

Profesorul Neumayer a arătat că experienţa avută la vizitarea spitalul judeţean din Suceava „este una bine-venită”. „Discuţiile purtate cu conducerea medicală, cât şi cu managerul spitalului s-au dovedit a fi utile şi au pus bazele unei potenţiale viitoare colaborări în interesul pacienţilor. Dotările moderne ale spitalului şi buna organizare a departamentelor vizitate, profesionalismul arătat de medicii pe care i-am întâlnit, chirurgi şi radiologi, permit o conlucrare colegială, în interesul efectuării actului medical clinic la un standard înalt şi pot sluji ştiinţa medicală în general”, a declarat profesorul. De asemenea, acesta a spus că vrea să mulţumească public preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, „pentru ospitalitatea şi sprijinul arătat pentru o viitoare colaborare medicală între Viena şi Suceava”. „Voi reveni oricând cu plăcere şi am încredere în prestaţia colegilor medici din Suceava", a mai spus prof. univ. dr. Christoph Neumayer.

Referitor la vizita în spital, directorul medical Mircea Macovei a afirmat că prof. Neumayer s-a declarat impresionat de dotarea, la cele mai ridicate standarde în domeniu, a spitalului. Medicul austriac a vizitat compartimentul tehnic unde se află angiograful, compartimentele de Cardiologie intervenţională, de Radiologie intervenţională şi cel de Chirurgie vasculară, Blocul operator, secţiile ATI, Chirurgie şi de Cardiologie.

Menţionăm că profesorul este specializat în tratamentul anevrismelor aortice complexe, boli aortice toracice, tratamentul infecţiilor protetice, chirurgie carotidă şi supra-aortică, chirurgie vasculară periferică şi simpatectomie endotoracică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Departamentului de Chirurgie Vasculară a Clinicii AKH din Viena a vizitat ieri Spitalul de Urgenţă Suceava, în vederea iniţierii unei colaborări.
 Vizualizări articol: 2595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şeful Departamentului de Chirurgie Vasculară a Clinicii AKH din Viena a vizitat ieri Spitalul de Urgenţă Suceava, în vederea iniţierii unei colaborări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei