Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 199 (7200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acțiuni concentrate

Control al poliției în aeroport: amenzi pentru taximetriști și plăcuțe ridicate de la un pirat ucrainean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava au desfășurat o acțiune de control în cadrul programului național „Pirații Rutieri”, care a presupus verificarea transportatorilor care preiau călători din Aeroportul Suceava, respectiv din Gara Suceava. Acțiunea de control s-a desfășurat în perioada 20-26 august, fiind verificați taximetriștii, dar și cei care fac transport de călători fără forme legale.

Un caz aparte a fost depistat ieri în Aeroportul Suceava, unde un microbuz înmatriculat în Ucraina a preluat șase persoane cu scopul de a le transporta contra cost la Cernăuți. La volan era un cetățean româno-ucrainean, care a fost amendat cu 1.000 de lei. Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, cu suspendarea dreptului de a utiliza vehiculul pentru o perioadă de 6 luni. 

Microbuzul a rămas indisponibilizat în parcarea aeroportului.

În ceea ce-i privește pe taximetriștii autorizați, polițiștii le-au aplicat, pe parcursul acțiunii din intervalul 20-26 august, 13 amenzi, în valoare de 9.700 de lei, pentru abateri precum lipsă documente, staționare în loc nepermis, dar și pentru refuzul de a lua călători sub pretextul că se solicită o cursă prea scurtă.

Acțiunea „Pirații Rutieri” urmărește prioritar reducerea numărului de mașini care fac transport ilicit, fără vreo formă legală. Polițiștii rutieri suceveni au ridicat în ultimele săptămâni în jur de 20 de numere de înmatriculare de la mașini folosite de pirații rutieri în județul Suceava.

Conform modificărilor aduse recent legislației, șoferii care efectuează transport ilegal de persoane pot fi lăsați mult mai ușor fără mașini (pentru un interval de până la 6 luni), în urma modificărilor aduse Legii 38/2008.

Prin modificarea adusă legislației, pirateria auto nu mai trebuie dovedită prin caracterul repetabil (adică depistarea în mai multe rânduri a celui care face transport ilicit), ci doar o singură dată.

Conform legii, mașinile respective nu au drept de circulație timp de șase luni de zile, însă, dacă proprietarul achită amenda, el poate recăpăta numerele de înmatriculare și certificatul după 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control al poliției în aeroport: amenzi pentru taximetriști și plăcuțe ridicate de la un pirat ucrainean.
 Vizualizări articol: 2406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Control al poliției în aeroport: amenzi pentru taximetriști și plăcuțe ridicate de la un pirat ucrainean3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei