Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 199 (7200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pagubă mare

Un Ford Kuga de 23.000 de euro a ars violent în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un sucevean care se deplasa la volanul maşinii proprietate, un Ford Kuga fabricat în 2013, care l-a costat 23.000 de euro, a trecut prin momente de groază după ce autoturismul a luat foc violent, pe DN 29 Botoşani-Suceava, pe raza localităţii Baisa.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de 20 august, în jurul orei 21.30, în timp ce bărbatul venea de la Botoşani spre Suceava.

Focul pornit de la compartimentul motor s-a extins extrem de repede şi a fost violent. Practic, Ovidiu Luculescu a apucat doar să oprească maşina şi să ia de pe scaunul din dreapta borseta cu documente şi bani. El a văzut flăcări deja mari de la roata din dreapta şi s-a îndepărtat panicat de maşină. La faţa locului au intervenit pompieri de la Botoşani, care însă nu au mai putut salva mare lucru. Incendiul a distrus în totalitate compartimentul motor şi partea din faţă a maşinii, fiind vorba practic de o daună totală.

 

Şi-a schimbat motorul de teama unui incendiu. Motorul nou nu l-a salvat

Povestea din acest caz este una complicată şi frustrantă pentru proprietar, care tocmai îşi achiziţionase un motor nou, care fusese montat pe maşină de aproximativ două luni de zile la un service autorizat din Suceava. Această investiţie, motor plus manoperă, l-a costat în jur de alţi 5.000 de euro.

Ovidiu Luculescu şi-a schimbat motorul tocmai pentru că era nemulţumit de cel vechi şi se temea de un incendiu. El raportase la producător că motorul maşinii pierde masiv lichid de răcire, ulterior investigaţiile autorizate reliefând că blocul motor are o crăpătură de 4 milimetri. 

Proprietarul a cerut ca Ford să îi înlocuiască motorul şi a avut corespondenţă cu reprezentanţa Ford.

În răspunsul primit de sucevean de la Ford (în perioada dinainte de incendiu, când acesta solicita ca motorul să îi fie înlocuit pe banii producătorului) i s-a comunicat că maşina a ieşit din garanţie şi nu au fost raportate nici un fel de probleme timp de cinci ani. De asemenea, suceveanului i s-a sugerat că este de vină că a continuat să folosească maşina deşi au fost constatate probleme grave la reprezentanţa de la Iaşi.

 

Suceveanul este hotărât să lupte în instanţă pentru a fi despăgubit

Presa internaţională a scris despre cazuri recente de maşini Ford cu motoarele pe benzină EcoBoost de 1,0 şi 1,6 litri (cum e şi cazul modelului cumpărat de sucevean) ale căror motoare s-au defectat din cauza supraîncălzirii. Mai mult, s-au raportat şi cazuri de maşini care au luat foc în trafic în urma acestor supraîncălziri. Chiar prestigiosul BBC a scris pe larg despre acest subiect.

Sigur că cel puţin deocamdată legătura cu aceste cazuri este doar o bănuială a suceveanului. Următorul pas pe care îl pregăteşte suceveanul este de a deschide o acţiune în instanţă, considerând că cineva trebuie să răspundă pentru faptul că o maşină relativ nouă, care l-a costat în total aproape 30.000 de euro, a luat foc în trafic.

Prin intermediul avocatului se va cere o expertiză de specialitate, în cadrul căreia să se analizeze în detaliu maşina care a ars şi componentele arse.

 

Ce au constatat preliminar pompierii care au intervenit la incendiu

Monitorul de Botoşani a relatat despre incendiul în care a fost distrusă maşina suceveanului din prisma constatărilor preliminare ale pompierilor militari de la Botoşani:

„Un autoturism Ford Kuga cu numere de înmatriculare de Suceava a fost distrus în totalitate, ieri seară (n.r. - 20 august), pe drumul european E 58, după ce a fost cuprins de flăcări. Incidentul s-a petrecut în apropiere de satul Baisa (comuna Mihai Eminescu), iar în urma incendiului traficul auto în zonă a fost afectat timp de aproape o jumătate de oră.

La faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Botoşani, care au reuşit să stingă flăcările, însă maşina a fost distrusă.

<Autoturismul se afla în mers. La sosirea forţelor de intervenţie, autoturismul ardea aproape în totalitate>, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii urmau să stabilească şi cauzele care au dus la izbucnirea incendiului, însă printre variantele luate în calcul figura un posibil scurtcircuit produs în instalaţia electrică a maşinii sau scurgeri de carburanţi.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un Ford Kuga de 23.000 de euro a ars violent în trafic.
 Vizualizări articol: 5961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un Ford Kuga de 23.000 de euro a ars violent în trafic3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei