Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 180 (7181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat contractul pentru un proiect european de aproape cinci milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est de la Piatra Neamţ, contractul de finanţare pentru proiectul european „Municipiul Verde – Mobilitate Urbană Durabilă în Vatra Dornei”.  Din partea ADR Nord – Est, contractul a fost semnat de directorului Vasile Asandei. Ilie Boncheș a precizat că valoarea totală a proiectului este de aproape 22,7 milioane de lei (peste 4,8 milioane Euro), din care contribuţia primăriei, de aproximativ 15%, va fi de 3,433 milioane de lei (730.000 Euro).

Primarul din Vatra Dornei a explicat că proiectul prevede înfiinţarea unui sistem de transport public şi realizarea de trasee pe rutele Argestru – Centru, Roşu – Centru şi Todireni – Centru, precum şi pentru asigurarea legăturii între principalele instituţii şi zona staţiunii balneoclimaterice, trasee cu o lungime totală de aproape 22 de kilometri. „Tot prin acest proiect vor fi achiziţionate patru autobuze hibrid cu o capacitate de minimum 25 de persoane fiecare, se va înfiinţa şi un serviciu de administrare a transportului public de călători şi se vor monta trei puncte de încărcare electrică”, a mai declarat Ilie Boncheș. El a mai precizat că pe străzile Mihai Eminescu şi Republicii, care vor fi modernizate, vor fi construite piste pentru biciclete, cele două urmând a fi conectate prin Aleea Dornelor. De asemenea, prin proiect se va înființa și un serviciu de închiriere biciclete (bike-sharing) prin amplasarea a trei puncte de închiriere în zona centrală a municipiului.

Ilie Boncheș a mai spus că va fi reamenajată şi strada Luceafărului, proiectul incluzând şi modernizarea pasajului pietonal subteran existent, precum şi a podului pietonal peste râul Dorna. El a arătat că durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, proiectul aflându-se momentan în etapa studiului de fezabilitate.

„În perioada imediat următoare, conform graficului, va demara procedura de achiziţie, a serviciilor de proiectare şi a lucrărilor de execuţie. Lucrările efective vor demara la începutul anului viitor”, a mai spus primarul Ilie Boncheş. El a ținut să mulțumească întregii echipe de la Primăria Vatra Dornei alături de care a muncit la acest proiect și alături de care mai are în diferite faze de precontractare și alte proiecte de dezvoltare. Ilie Boncheș a subliniat că până în prezent Primăria Vatra Dornei a semnat contracte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional în valoare de 14 milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat contractul pentru un proiect european de aproape cinci milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat contractul pentru un proiect european de aproape cinci milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei