Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 174 (7175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La peste doi ani de la începerea licitaţiei

Consiliul Judeţean semnează contractul cu firmele care au câştigat contractul de operare la depozitul de deşeuri de la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procedura de atribuire pe 10 ani a activităţii de administrare a depozitului de deşeuri de la Moara este aproape de final, după mai bine de doi ani de la declanşarea licitaţiei. Singurul pas care mai trebuie făcut este aprobarea, de către consilierii judeţeni, a atribuirii contractului  de delegare prin  concesiune a gestiunii activităţii  de administrare  a depozitului  de deşeuri, administrarea  staţiei  de  sortare şi administrarea  centrului  public de colectare  din  cadrul  CMID  Moara,    către asocierea  SC  FLORCONSTRUCT SRL,  SC  FRITEHNIC SRL,  SC  RITMIC COM SRL,  ofertant declarat câştigător în urma derulării procedurii de achiziţie publică, prin licitaţie deschisă. În şedinţa de miercuri, 31 iulie a.c., se supun aprobării deliberativului judeţean şi  tarifele  aplicate  pentru  activităţile  de  sortare şi depozitare prestate  de operator: pentru activitatea de sortare a deşeurilor reciclabile - 0,15 lei/tona, plus TVA şi pentru activitatea de depozitare a deşeurilor- 44,071ei/tona, plus TVA.

Conform proiectului de hotărâre, cel care va fi împuternicit de deliberativ să semneze, „în numele şi pe seama Judeţului Suceava”, contractul de delegare  prin  concesiune  a  gestiunii  activităţii  de  administrare  a  depozitului  de deşeuri, administrarea  staţiei  de  sortare şi administrarea centrului  public  de  colectare  din  cadrul CMID Moara, componentă a Serviciului de salubrizare al judeţului Suceava, este preşedintele  Consiliului  Judeţean  Suceava, Gheorghe Flutur.

 

După 7 luni pierdute în hărţuiala contestaţiilor, instanţele au confirmat decizia comisiei de licitaţie

Reamintim că documentaţia  de  atribuire  a  fost  publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)  în data de 17 mai 2017.  În data de 17 decembrie 2018,  comisia  de  evaluare  a desemnat câştigătoare oferta depusă de către asocierea firmelor FLORCONSTRUCT, FRITEHNIC şi  RITMIC COM SRL.

Procedura  de  achiziţie  publică  a  fost  contestată  de ofertanţii  participanţi Ia procedură, atât la Consiliul  Naţional  de  Soluţionare a  Contestaţiilor  (CNSC), cât şi la Tribunalul Suceava.

În aprilie 2019 CNSC a  respins  contestaţiile  formulate  de  doi dintre ofertanţi ca nefondate, iar unul dintre aceştia a formulat plângere împotriva deciziei CNSC, la Curtea de Apel Suceava. Instanţa a respins plângerea ca nefondată, la sfârşitul lunii mai 2019. O altă plângere, formulată de un al treilea ofertant a fost respinsă de Tribunalul Suceava şi împotriva acestei sentinţe ofertantul a făcut recurs, respins ca nefondat, în 24 iunie 2019, de Curtea de Apel Suceava. Soluţia este definitivă. În aceste  condiţii,  urmează să se încheie  contractul de operare a depozitului de deşeuri de la Moara, cu ofertantul  declarat câştigător în urma  derulării  procedurii  de  achiziţie  publică. 

Durata contractului este de 10 ani.

În ceea ce priveşte al doilea depozit de deşeuri din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID), cel de la Pojorâta, în şedinţa de miercuri este supusă aprobării consilierilor judeţeni alocarea  sumei de 26.775  lei  pentru  efectuarea  unui  foraj  hidrologic  de observaţie a  pânzei  freatice, în  vederea  obţinerea  autorizaţiei  integrate de mediu. Este o cheltuială  neeligibilă  necesară  a fi efectuată  în cadrul proiectului Fazarea SMID, conform  referatului  de  necesitate  înaintat  de  Direcţia  Tehnică  a  Consiliului  Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean semnează contractul cu firmele care au câştigat contractul de operare la depozitul de deşeuri de la Moara.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean semnează contractul cu firmele care au câştigat contractul de operare la depozitul de deşeuri de la Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei