Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 98 (7099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă economică

Dosar de evaziune de peste 800.000 de lei, trimis în instanță de procurori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au finalizat cercetările într-un dosar privind infracțiuni economice în care a fost calculat un prejudiciu de peste 800.000 de lei. Procurorii au trimis în judecată trei inculpați acuzați că au făcut o inginerie financiară prin care au pus în aplicare o rețetă de evaziune fiscală de proporții.

Dosarul a fost instrumentat de procurori împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Din cercetări rezultă că principalul inculpat din dosar, care provine din vestul țării, a falsificat un paşaport şi două cărţi de identitate pe numele unui cetăţean maghiar, aplicând pe aceste acte fotografia sa. Actele de identitate au fost create pentru a fi utilizate în activitatea infracţională, respectiv pentru înfiinţarea unei firme în Suceava, care urma a fi folosită ca furnizor de documente contabile false, în scopul prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Cu această identitate falsă, bărbatul s-a deplasat în municipiul Suceava, unde a efectuat demersuri pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale în care să aibă calitatea de asociat unic şi administrator.

Alți doi inculpați au participat și ei la activitatea infracțională cu societățile lor, care au fost partenere cu societatea primului inculpat. 

Pentru a obţine venituri, prin intermediul societăţii înfiinţate, primul inculpat ar fi emis în fals facturi fiscale către celelalte două societăți, prin care a simulat livrări de bunuri, în scopul obţinerii de avantaje fiscale necuvenite, înlesnind în acest mod obţinerea acestora.

Din materialul probatoriu administrat în cauză reiese că prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în cuantum de 814.198 de lei. Procurorii au reușit să pună sechestru pe câteva bunuri ale inculpaților. Măsurile asigurătorii au fost aplicate asupra unor bunuri mobile şi imobile în valoare totală de aproximativ 260.000 de lei. 

Procesul privind infracțiunile economice a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar de evaziune de peste 800.000 de lei, trimis în instanță de procurori.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosar de evaziune de peste 800.000 de lei, trimis în instanță de procurori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei