Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 27 (7028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare după merite

Repartizarea banilor acordaţi de Primăria Suceava la CSM, solicitată a se face pe criterii de performanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fostă vedetă a sportului sucevean, Florin Cristescu, căpitanul echipei de fotbal CSM Suceava care a promovat în prima ligă în anii ‘80, consideră că modul în care sunt repartizaţi banii de la bugetul local, alocaţi pentru sprijinirea activităţilor sportive, necesită să fie schimbat.

În calitate de consilier local, la şedinţa de joi a deliberativului sucevean, acesta a solicitat ca repartizarea banilor care se alocă Clubului Sportiv Municipal să se facă pe criterii de performanţă, dând ca exemplu cazul luptelor greco-romane, care deşi au obţinut cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani, sportivii venind încărcaţi cu medalii de la competiţiile naţionale, au avut o finanţare de numai 20.000 de lei, din cei 500.000 de lei alocaţi CSM-ului la repartizarea făcută în bugetul local al anului 2018.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că va ţine cont de recomandările sale şi va încerca să introducă acest criteriu, prin discuţiile cu conducerea CSM, în condiţiile în care alocarea bugetară se face pe întreg clubul, iar repartizarea pe ramuri sportive este decisă intern.

Impunerea altor condiţii se putea face doar dacă CSM ar fi subordonată municipalităţii sucevene, nu Ministerului Tineretului şi Sporturilor, deşi transferul a fost deja solicitat de administraţia suceveană, inclusiv printr-o decizie de principiu, a Consiliului Local, de a prelua clubul, cu bazele sportive aferente.

„Nu înseamnă că după preluare va curge acolo lapte şi miere, dar măcar vom putea face strategii concrete de sprijinire a acestor activităţi sportive. În prezent ne chinuim să găsim variante legale de a-i sprijini financiar. Odată cu preluarea CSM putem regândi modul de repartizare a banilor alocaţi acolo, pe criterii de performanţă”, a precizat Ion Lungu.

O şansă în plus pentru sportivii suceveni cu rezultate remarcabile tot se va ivi anul acesta, prin introducerea unui sistem de premiere a acestora de la bugetul local, un regulament în acest sens urmând să fie propus spre dezbatere, de edilul sucevean, în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repartizarea banilor acordaţi de Primăria Suceava la CSM, solicitată a se face pe criterii de performanţă.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Repartizarea banilor acordaţi de Primăria Suceava la CSM, solicitată a se face pe criterii de performanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei